ΔΙΕΘΝΗ

Συμπεράσματα για τη θέση της ΕΕ στο φόρουμ του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενέκρινε το Συμβούλιο

Συμπεράσματα για τη θέση της ΕΕ στο φόρουμ του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενέκρινε το Συμβούλιο

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ, ενέκρινε συμπεράσματα σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ στα φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την έναρξη ισχύος του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Τα συμπεράσματα του Συμβουλίου επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της ΕΕ για τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες - η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί σημαντικό μέρος αυτής.

Στα συμπεράσματά του, το Συμβούλιο επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να υποστηρίξει ενεργά, να υπερασπιστεί και να προωθήσει το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως προτεραιότητα της εξωτερικής του δράσης το 2020.

Ειδικότερα, η ΕΕ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της έναντι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και κάθε άλλου σχετικού φόρουμ, καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις καταχρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα συμπεράσματα επισημαίνουν επίσης ότι η ΕΕ θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη σύνδεση μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, καθώς και στις συνέπειες των ψηφιακών τεχνολογιών για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ΕΕ θα επιδιώξει επίσης τις θεματικές προτεραιότητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσης στη θανατική ποινή και τα βασανιστήρια, την προώθηση της λογοδοσίας, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την απαγόρευση των διακρίσεων, τα δικαιώματα των παιδιών και την υποστήριξη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top