Δάσος Δελίκηπου: Ανησυχία για καθορισμό περιοχών λατόμευσης

Δάσος Δελίκηπου: Ανησυχία για καθορισμό περιοχών λατόμευσης

Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (Ο.Π.Ο.Κ.) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα σχέδια αρμοδίων υπηρεσιών για καθορισμό νέων περιοχών λατόμευσης, στο Δάσος Δελίκηπου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


«Μέσα από την Περιβαλλοντική Μελέτη, που έχει εκπονηθεί για το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, φαίνεται το λανθασμένο των σχεδιασμών, αφού όλες οι εναλλακτικές επιλογές προνοούν καταστροφή μεγάλου αριθμού δέντρων σε δασική περιοχή, που φτάνει μέχρι και τις 20.000 δέντρα. Επιπλέον οι περιοχές που προτείνονται για λατόμευση περιλαμβάνονται, είτε γειτνιάζουν με το Δίκτυο Natura 2000», προστίθεται.

Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, απευθύνει, τέλος, έκκληση στην κυβέρνηση «να αφουγκραστεί το αίσθημα των πολιτών, αλλά και την παγκόσμια τάση για δημιουργία και όχι καταστροφή δασών και να μην προχωρήσει με τη δημιουργία νέων λατομικών ζωνών στην καρδιά παρθένων περιοχών, πλησίον ή εντός δασικών εκτάσεων και κοντά σε κατοικημένες περιοχές».

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: Επιτάχυνση του έργου συζήτησαν Παπαναστασίου με Παπασταύρου

Ηλεκτρική διασύνδεση: Επιτάχυνση του έργου συζήτησαν Παπαναστασίου με Παπασταύρου

Να συνεχιστούν οι τεχνικές και θεσμικές συνεννοήσεις στο προσεχές διάστημα, με στόχο την άμεση προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την έναρξη των επόμενων φάσεων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, συμφώνησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, σε συνάντηση που είχαν, την Πέμπτη, στην Αθήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE