ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Επιμένει ο 59χρονος από χωριό της επ. Λευκωσίας – «Αν έχω περιουσία ή χρήματα, να μου το πουν να τα πάρω και να μην διεκδικώ Ε.Ε.Ε.»

Επιμένει ο 59χρονος από χωριό της επ. Λευκωσίας – «Αν έχω περιουσία ή χρήματα, να μου το πουν να τα πάρω και να μην διεκδικώ Ε.Ε.Ε.»

Επανήλθε με νέες τοποθετήσεις στο ThemaOnline ο 59χρονος άνεργος από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, που υποστηρίζει πως αναίτια τέθηκε εκτός δικαιούχων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Ο κ. Π.Ι. επιμένει ότι πληροί τις πρόνοιες του νόμου και ότι θα έπρεπε να το λαμβάνει. Εξήγησε πως το επίδομα του αποκόπηκε τον Ιούνιο γιατί κατατέθηκαν σε λογαριασμό του χρήματα που αφορούσαν τη φοιτητική χορηγία για τα δυο εκ των τριών παιδιών του και τόνισε ότι υπέβαλε ένσταση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το ThemaOnline ζήτησε τη θέση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων του Υπουργείου Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την περίπτωση του 59χρονου. Αν και δεν μπορούσαν να αναφερθούν στις προσωπικές συνθήκες του κ. Π.Ι., εντούτοις μας δηλώθηκε υπευθύνως πως αν και η περίπτωσή του έτυχε της ανάλογης προσοχής, δεν είναι δικαιούχος.

Την ίδια στιγμή ο κ. Π.Ι. συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος που να τον καθιστά εκτός δικαιούχων, εξηγώντας μας πως ούτε περιουσία έχει στην κατοχή του, ούτε καταθέσεις. «Το μόνο ζήτημα που είχε προκύψει ήταν τα χρήματα που αφορούσαν τη φοιτητική χορηγία των παιδιών μου. Αν βρήκαν χρήματα ή περιουσία πάνω μου, να μου το πουν να τα πιάσω και να μην διεκδικώ το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του μας είπε ότι «ζω υπό πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες κι αν δεν είχα φίλους να με στηρίξουν ίσως τώρα να μην ήμουν εδώ να σου μιλώ. Δεν μπορώ, όμως, να εξαρτώμαι πλέον από τη στήριξη και την ευαισθησία άλλων. Αυτό το επίδομα με βοηθούσε να λειτουργώ σαν άνθρωπος. Πλέον νοιώθω εξαθλιωμένος».

Τι είχαμε γράψει
Να σημειωθεί ότι, όπως γράψαμε και σε προηγούμενό μας δημοσίευμα, ο Π.Ι. είναι άνεργος, χωρίς προοπτικές για εισοδήματα και με τρία παιδιά. «Ήμουν λουστραδόρος κι έχασα τη δουλειά μου λόγω των δεδομένων των τελευταίων χρόνων. Θεωρούμαι και μεγάλος σε ηλικία. Ποιος να με έπαιρνε στη δούλεψή του; Προσπάθησα πολύ να βρω δουλειά, αλλά οι πόρτες ήταν κλειστές…» μας είχε αναφέρει.
Είχε πει, ακόμη, πως τελευταία φορά που έλαβε επίδομα 480 ευρώ ήταν για τον μήνα Μάιο. Έκτοτε δεν έχει λάβει κάποιας μορφής βοήθεια, αφού τα χρήματα που έλαβαν τα δυο του παιδιά ως φοιτητική χορηγία κατατέθηκαν στον λογαριασμό του.

«Όταν έγινε αντιληπτό από λειτουργούς των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας, θεώρησαν ότι έχω εισοδήματα και μου έκοψαν το επίδομα» είπε για να προσθέσει: «Υπέβαλα ένσταση περί τα τέλη Ιουνίου, αλλά η απάντηση που πήρα ήρθε στις 14 Δεκεμβρίου. Επτά μήνες μετά! Μου ζητούσαν να αιτιολογήσω πού διατέθηκαν τα χρήματα για τη φοιτητική χορηγία και έδωσα αποδεικτικά στοιχεία. Από τότε, όμως, καμία απάντηση. Ακόμα περιμένω…».

Ο κ. Π. έφτασε στα όρια του αφού για οκτώ μήνες είναι χωρίς εισοδήματα. «Αλλιώς φανταζόμουν τη ζωή μου. Έχω ένα εγγόνι και οι έγνοιες δεν με αφήνουν να το χαρώ. Ζω σε ένα ακατάλληλο σπίτι. Η στέγη λόγω και των βροχοπτώσεων στάζει. Το σπίτι γέμισε κούπες. Θέρμανση; Έχω μια σόμπα υγραερίου και δουλεύει μόνο το ένα μάτι. Είναι χαλασμένη» λέει με παράπονο.

«Δεν ζητώ ελεημοσύνη, μόνο αυτό που δικαιούμαι. Και για να είμαι ειλικρινής περίμενα να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να ανταποκριθούν. Όχι μετά από οκτώ μήνες να μην με έχουν ενημερώσει….» κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top