ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα Βαρώσια και η παγκόσμια Τράπεζα στον Κυπριακό Τύπο

Τα Βαρώσια και η παγκόσμια Τράπεζα στον Κυπριακό Τύπο

Η έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα οικονομικά οφέλη από τη λύση του Κυπριακού, οι τουρκικές κινήσεις για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, το δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας για τους στημένους αγώνες στο κυπριακό ποδόσφαιρο και το ενδεχόμενο αύξησης της χρέωσης για την εκτέλεση συνταγών στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος.

H «Αλήθεια» στο κύριο θέμα με τίτλο «Αύξηση 7% στα εισοδήματα» αναφέρεται σε μελέτη της παγκόσμιας τράπεζας, η οποία καταδεικνύει τα ωφελήματα σε περίπτωση λύσης και προσθέτει ότι θα οδηγήσει σε αυξημένες επενδύσεις της τάξης του €1,1 δις σε έργα υποδομής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αστυνομία συνέλαβε και ανακρίνει 38χρονο για την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της Κυριακής. Αλλού αναφέρεται στην κοινή άσκηση της Εθνικής Φρουράς με τη συνεργασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Είκοσι λόγοι για την επανένωση της Κύπρου» και γράφει ότι τα οφέλη από μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα είναι περισσότερα από το κόστος της είναι το γενικό συμπέρασμα έρευνας της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αλλού αναφέρεται στο δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας για κύκλωμα προσυμφωνημένων αγώνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο, που εμπλέκει τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Χόρχε Λαρένα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανησυχία προκλήθηκε μεταξύ Δημάρχων για κάποια νέα άρθρα του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση, τα οποία ίσως οδηγούν δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους στη φυλακή.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ελεγχόμενο άνοιγμα Βαρωσίων» γράφει στο κύριο του θέμα ότι το τουρκικό σχέδιο για την Αμμόχωστο κάθε άλλο παρά προεκλογικό πυροτέχνημα μπορεί να θεωρείται, μετά και τα όσα ένας των βασικών πρωτεργατών του απεκάλυψε σε τ/κ μέσα ενημέρωσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εντυπωσίασε η κοινή άσκηση Κύπρου – Γαλλίας που περιλάμβανε μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη Rafale, τα οποία απογειώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ. Αλλού γράφει ότι τουρκικό έγγραφο που κατατέθηκε στο Κραν Μοντανά αποκαλύπτει πως η Τουρκία δεν έχει την πρόθεση να φύγει από την Κύπρο και να εγκαταλείψει τον ρόλο της εγγυήτριας.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ρεζίλι Διεθνώς για τη βρομιά στο ποδόσφαιρο» για «στοιχεία – βόμβα» από τις ισπανικές αρχές για την βρομιά του κυπριακού ποδοσφαίρου τα οποία μιλούν για «θεσμική διαφθορά σε υψηλότερο επίπεδο». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας επικρίνεται για κωλυσιεργία και αδράνεια με ιατρούς και νοσηλευτές να ζητούν επίλυση των προβλημάτων. Αλλού γράφει ότι το παρατεταμένο διαπραγματευτικό κενό επιτρέπει στην Τουρκία να προχωρεί σε νέα τετελεσμένα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Επανεξετάζεται η χρέωση του €1 για πολλά φάρμακα», γράφει ότι ασθενείς παραπονούνται διότι δεν ήταν ενήμεροι για τις αλλαγές στους κανονισμούς του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), βάσει των οποίων θα επιβάλλονται υψηλότερες χρεώσεις για εκτέλεση συνταγών, ενώ η χρέωση του €1 θα επιβάλλεται εκεί όπου διατίθεται μόνο ένα φάρμακο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σύλληψη ενός 38χρονου στη Λάρνακα, στο πλαίσιο των ερευνών για διαλεύκανση της απόπειρας φόνου στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της Κυριακής. Αναφέρεται επίσης στην κοινή άσκηση της Εθνικής Φρουράς με την Γαλλία που ξεκίνησε τη Δευτέρα με την πλήρη ανάπτυξη των κυπριακών συστημάτων αεράμυνας.

 Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top