ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: «Εκτυλίσσεται το χειρότερο σενάριο - η Άγκυρα προετοιμάζεται για πιθανή αναμέτρηση με τη Ρωσία» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΡΙΑ: «Εκτυλίσσεται το χειρότερο σενάριο -  η Άγκυρα προετοιμάζεται για πιθανή αναμέτρηση με τη Ρωσία» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η κλιμάκωση των επιχειρήσεων στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, από την Ρωσία και την Τουρκία αναπτύσσεται αυτή την στιγμή σύμφωνα με το «χειρότερο σενάριο» για τις δύο χώρες, δήλωσε η εμπειρογνώμονας της Μέσης Ανατολής στο Bloomberg, Αγγελίνα Σουπονίνα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή 

Με την παροχή αεροπορικής στήριξης στον συριακό στρατό, η Ρωσία, απέδειξε πως είναι έτοιμη να ανταποκριθεί «σκληρά», δήλωσε η εμπειρογνώμονας. «Αυτό το δεδομένο πρέπει να γίνει σωστά κατανοητό από την Τουρκία και θα ήταν καλό να ωθήσει τις δύο πλευρές προς έναν συμβιβασμό», ανάφερε.

Από την άλλη, η Άγκυρα «προετοιμάζεται για πιθανή αναμέτρηση με τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Κατεστραμμένο τουρκικό άρμα μεταφοράς προσωπικού

 

Ο Μεσούτ Χακίν Κασίν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yeditepe της Κωνσταντινούπολης και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που συμβουλεύει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη στην τηλεόραση TRT, δήλωσε πως «η Τουρκία μπορεί να κλείσει τα στενά και τον εναέριο χώρο της στη Ρωσία για να εμποδίσει τις στρατιωτικές αποστολές στις δυνάμεις του καθεστώτος».

«Χωρίς αμφιβολία, η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους S-400 την άνοιξη», δήλωσε ο Ακάρ.

Η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει την πρόοδο της συριακής κυβέρνησης επειδή απειλεί τις προσπάθειες της Άγκυρας να δημιουργήσει μια ζώνη ελέγχου στην Ιντλίμπ και θα μπορούσε να εξαπολύσει την ροή περίπου 2 εκατομμυρίων προσφύγων προς τα τουρκικά σύνορα, πρόσθεσε.

Κατεστραμμένο τουρκικό άρμα μεταφοράς προσωπικού

«Έστειλε χιλιάδες στρατεύματα στην περιοχή και ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο στρατός του είχε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια επίθεση για την προστασία των συμφερόντων του στη Συρία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να απωθήσει τις συριακές δυνάμεις πριν από το τέλος αυτού του μήνα, ακόμη και με το κόστος τις σχέσεις με τη Ρωσία στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι περίπου 40.000 υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες καθώς και 20.000 συσχετισμένοι με την Αλ Κάιντα εξτρεμιστές βρίσκονται στην Ιντλίμπ.

Κατεστραμμένο τουρκικό άρμα Leopard

Το Κρεμλίνο την Τετάρτη 19/02, ανάφερε πως «μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα ήταν μεγάλο λάθος» και πως η Μόσχα και η Δαμασκός δεν αποθαρρύνονται από την ανάπτυξη του τουρκικού στρατού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top