Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος του ΔΗΣΥ: «Ούτε με δισεκατομμύρια δεν πάω μεταγραφή στο ΑΚΕΛ»

Πρόεδρος του ΔΗΣΥ: «Ούτε με δισεκατομμύρια δεν πάω μεταγραφή στο ΑΚΕΛ»

Και τα δισεκατομμύρια του κόσμου να διαθέσει, έτσι μεταγραφή δεν πηγαίνω, ήταν η απάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο οποίος είχε αναφέρει πως θα ζητήσει μεταγραφή του στο ΑΚΕΛ αν συνεχίσει να εκφράζει τις ίδιες θέσεις σε θέματα εργαζομένων και μισθών.

Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο σύσκεψης στη βιομηχανική περιοχή Μοναγρουλλίου, της Επαρχίας Λεμεσού, ο κ.Νεοφύτου επέκρινε το ΑΚΕΛ, αναγνωρίζοντας του όμως, όπως είπε, "την ιδιότητα που κατέστρεψε την κυπριακή οικονομία και που συνεχίζουν τώρα να ισοπεδώνουν τα πάντα".
 
"Γνωρίζουν οι Κύπριοι πολίτες τα έργα και τις ημέρες τους", ανέφερε και υπέδειξε ότι "(εμείς) δεν διεκδικούμε το αλάθητο, δεν διεκδικούμε ότι επιλύσαμε όλα τα προβλήματα, όμως στεκόμαστε απέναντι στον Κύπριο πολίτη και τον βλέπουμε στα μάτια, με τη στήριξη και άλλων πολιτικών δυνάμεων, όχι όμως του ΑΚΕΛ, που ήταν σε μια μπουλντόζα ισοπέδωσης".
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, "την μπουλντόζα που κατέστρεψαν την κυπριακή οικονομία την πενταετία που κυβερνούσαν, την ίδια μπουλντόζα οδηγούν και σήμερα για να ισοπεδώνουν τα πάντα".
 
Λέγοντας ότι η οικονομία στάθηκε στα πόδια της, ο κ.Νεοφύτου υπέδειξε ότι υπάρχουν αρκετά ακόμη προβλήματα "και είναι γι αυτό που εμείς νυχθημερόν, μέρα και νύχτα, επτά μέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο - δεν με παρεμποδίζει η συντεχνία μου να εργάζομαι 365 μέρες το χρόνο σκληρά - είμαστε κοντά στον κόσμο και μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, να σταθούμε δίπλα από τον αγρότη, τον μικροβιομήχανο, τον εργαζόμενο".
 
Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, συνέχισε, θέλουν η οικονομία να παράγει θέσεις εργασίας, να δημιουργείται εθνικός πλούτος και να γίνεται με κοινωνική δικαιοσύνη η σωστή κατανομή του, ενώ  πρόσθεσε πως "με όλο το σεβασμό προς την Αριστερά, αυτοί θέλουν να μην έχει δουλειά ο κόσμος για να πηγαίνουν να του δίνουν ελεημοσύνη. Έτσι που τον κατάντησαν όταν κυβερνούσαν, να μην έχει δουλειά, να είναι φτωχός για να πάνε να κλαίνε από πάνω του".
 
Σχολιάζοντας δε τη θέση του ΑΚΕΛ για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις για όλους, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως είναι το ΑΚΕΛ που έφερε, το 2012, αυτό το μέτρο και σήμερα φωνάζει για το άδικο, προσθέτοντας ότι "αυτά είναι τα συνθήματα που χρησιμοποίησαν πέντε χρόνια και τούμπαραν την οικονομία".
 
"Ακούτε λογική τους συντρόφους. Κάποιος που πληρώνει δυο χρόνια λιγότερα κοινωνικές ασφαλίσεις να παίρνει τα ίδια λεφτά με αυτόν που πληρώνει δυο χρόνια περισσότερα και να παίρνει και 26 ή 30 χιλιάδες ευρώ περισσότερα, γιατί θα πληρώνεται μέχρι τα 65 του", συμπλήρωσε.
 
Υπέδειξε ότι "εάν όλοι θα δικαιούνται να φεύγουν από τα 63 χωρίς να υπάρχει κάποια μείωση, ενώ το όριο αφυπηρέτησης είναι το 65ο έτος, σημαίνει όλοι θα εργάζονται δυο χρόνια λιγότερα, δυο χρόνια λιγότερα θα πληρώνουν κοινωνικές ασφαλίσεις και δυο χρόνια περισσότερα θα παίρνουν σύνταξη".
 
Με αυτή τη λογική, συνέχισε, όλοι θα παίρνουν λιγότερες συντάξεις, ενώ ο ΔΗΣΥ επιθυμεί αύξηση των συντάξεων.
 
"Οι συνταγές των συντρόφων είναι να τις μειώσουν, αλλά λένε ωραία συνθήματα επειδή στον κόσμο αρέσουν τα εύηχα συνθήματα", ανέφερε και επανέλαβε τη θέση πως το συνταξιοδοτικό, αν και έχει γερές βάσεις, χρειάζεται εκσυγχρονισμό ώστε κάποιες κοινωνικές αδικίες να διορθωθούν.
 
Διαβεβαίωσε ακόμη πως ο ΔΗΣΥ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, μαζί με την Κυβέρνηση, ώστε το όριο αφυπηρέτησης για βαριά και σκληρά επαγγέλματα να είναι το 63ο έτος.
 
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Άντρου Κυπριανού ότι με τις θέσεις που εκφράζει θα ζητήσει μεταγραφή του στο ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε πως "και τα δισεκατομμύρια του κόσμου να διαθέσει, έτσι μεταγραφή δεν πηγαίνω".
 
Σε σχέση με την επίσκεψη του στη βιομηχανική περιοχή Μοναγρουλλίου και τη συνάντηση τους με τους βιομηχάνους, ο κ.Νεοφύτου είπε πως θα μεταφέρει το αίτημα τους για διάθεση του απαραίτητου κονδυλίου ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα για οδικό δίκτυο στην περιοχή, " γνωρίζοντας ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, φτάνει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαλλοτριώσεις, να έχουν γίνει όλες οι μελέτες, να έχουν ετοιμαστεί οι όροι προσφορών και ο προϋπολογισμός σηκώνει για να γίνει και αυτός ο δρόμος που τον χρειάζονται αυτοί οι 12 μικροβιομήχανοι, που ήρθαν να δώσουν ζωντάνια στην περιοχή και να προσφέρουν θέσεις εργασίας".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top