ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γ. Εισαγγελέας: Καταχωρήθηκε στο δικαστήριο υπόθεση εναντίον της Τρ. Κύπρου για καταχρηστικές ρήτρες

Γ. Εισαγγελέας: Καταχωρήθηκε στο δικαστήριο υπόθεση εναντίον της Τρ. Κύπρου για καταχρηστικές ρήτρες

Η Νομική Υπηρεσία έχει ήδη καταχωρήσει στο δικαστήριο μια υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου για καταχρηστικές ρήτρες, δήλωσε την Τετάρτη (26/02), στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, απορρίπτοντας την ίδια ώρα τις επικρίσεις, που δέχθηκε χθες η Νομική Υπηρεσία λόγω της μη παρουσίας εκπροσώπου της σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου που συζήτησε το θέμα.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι οι δύο άλλες υποθέσεις είναι εδώ και καιρό έτοιμες για καταχώρηση στο δικαστήριο, κάτι που δεν κατέστη μέχρι τώρα εφικτό λόγω κάποιων προβλημάτων, που παρουσιάζονται σε αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, όπως είπε.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε, επίσης ότι η καταχώρηση και αυτών των υποθέσεων αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.
Αναφορικά με τις επικρίσεις χθες στη Βουλή εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας λόγω της μη παρουσίας εκπροσώπου της Υπηρεσίας στη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα των καταχρηστικών ρητρών των τραπεζών,  ο κ. Κληρίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Νομική Υπηρεσία δεν έχει καμία πρόθεση για παραγνώριση του έργου που συντελείται στις Επιτροπές της Βουλής «και εκεί και όπου απαιτείται η παρουσία της πάντα προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες, έτσι ώστε να παρίσταται και να συνδράμει στο έργο της».

Επανέλαβε την έκκλησή του όπως δίδεται ικανοποιητική χρονική προθεσμία κατά τη σύγκληση των συνεδριών «έτσι ώστε να είναι δυνατή η διενέργεια διευθετήσεων που να καθιστούν εφικτή την παρουσία εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας σε αυτές».

«Δυστυχώς αυτό δεν έχει ακόμη διευθετηθεί. Αποστέλλονται ειδοποιήσεις με πάρα πολύ μικρές προθεσμίες, με στενά περιθώρια, που καθιστούν αδύνατη την παρουσία λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας λόγω των ειλημμένων υποχρεώσεων που έχουν ενώπιον δικαστηρίων οι οποίες δεν μπορούν να αναβληθούν», είπε.

«Αν δεν μπορούν να γίνουν άλλες διευθετήσεις, τότε αναπόφευκτη είναι η απουσία μελών της Νομικής Υπηρεσίας από αυτές τις συνεδριάσεις», είπε, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του για αυτή την κατάσταση.

Είπε ότι έχει αποστείλει επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για ρύθμιση αυτού του θέματος «το οποίο συνεχώς παρουσιάζει αυτού τους είδους τα προβλήματα».

Σημείωσε ότι η Νομική Υπηρεσία «είναι πάντα πρόθυμη να παραστεί και να συνδράμει παραγωγικά και καλά προετοιμασμένα στο έργο των Επιτροπών φτάνει να δίδεται ικανοποιητική προθεσμία κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει σήμερα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

«Χτυπά» 40αρι ο υδράργυρος - Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση; - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμέςΠροσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Προσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Σε μία πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων των διπλών εκλογών προχωρούν τα κόμματα, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματική επαφή με τη βάση, που εκ των πραγμάτων, δεν το έχουν πετύχει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top