ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακύρωση απόφασης ιδιωτικοποίησης υπηρεσίας σκυβάλων ζητούν οι συντεχνίες από ΔΣ Πάφου

Ακύρωση απόφασης ιδιωτικοποίησης υπηρεσίας σκυβάλων ζητούν οι συντεχνίες από ΔΣ Πάφου

Ακύρωση της απόφασης ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας σκυβάλων ζητούν οι συντεχνίες από το Δημοτικό συμβούλιο Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν στην παρουσία και των τριάντα περίπου εργαζομένων, ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου να ακυρώσει την απόφαση του για την Υπηρεσία περισυλλογή σκυβάλων .

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί στο πλαίσιο της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου Πάφου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποφάσισαν για ακόμα μια φορά να καλέσουν το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα, οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονά τους την παραμονή της Υπηρεσίας στο Δήμο.

Ταυτόχρονα, καλούν τον Δήμο να προχωρήσει στην αγορά νέων οχημάτων και στη σωστή στελέχωση της υπηρεσίας με μόνο στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους δημότες.

Αποφάσισαν επίσης όπως κλιμακώσουν τα μέτρα με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης σε χρόνο που θα καθοριστεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν τους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται, αιτία για τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων ήταν η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν την απόφαση αυτή των εργαζομένων ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ συζήτησαν αρκετές φορές στο παρελθόν το όλο θέμα με το Δήμο και τον είχαν προειδοποιήσει ότι σε μια τέτοια απόφαση θα αντιδρούσαν δυναμικά.

Τέλος οι εργαζόμενοι απευθύνονται στους δημότες ζητώντας την κατανόησή τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή τους έχει δημιουργήσει.

Επισημαίνουν δε, πως πρέπει όμως να κατανοήσουν τόσο ως δημότες όσο και ως εργαζόμενοι και ενεργά μέλη της κοινωνίας ότι αν περάσουν τέτοιες πολιτικές που στοχεύουν στην απορύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι συνέπειες είναι αρνητικές με αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό.

"Για αυτό ζητούμε την συμπαράσταση τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top