ΔΙΕΘΝΗ

Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Ισραήλ-ΗΠΑ, πέραν των 10,500 τα κρούσματα διεθνώς

 Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Ισραήλ-ΗΠΑ, πέραν των 10,500 τα κρούσματα διεθνώς

Άλλοι τρεις Ισραηλινοί διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, γεγονός το οποίο αύξησε το σύνολο των κρουσμάτων σε 15, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο ένας από τους ασθενείς επέστρεψε από την Ιταλία στο Ισραήλ την 29η Φεβρουαρίου. Και οι τρεις άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟυ) ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι κατέγραψε 1.700 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που αποκαλείται COVID-19, εκτός της Κίνας, με το σύνολο των κρουσμάτων στον υπόλοιπο κόσμο να ανέρχεται πλέον σε 10.566 σε 72 χώρες.

Ο αριθμός των νεκρών εκτός της Κίνας αυξήθηκε κατά 37 σε 166, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Εξάλλου, οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν άλλο ένα κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 στη χώρα αυτή σε 1.000, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμας, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην πολιτεία της Ουάσινγκτον ανέβηκε στα 27, ανάμεσά τους 9 θάνατοι, καταγράφοντας αύξηση από τα 18 κρούσματα και τους 6 θανάτους που είχε μια μέρα νωρίτερα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας, στο μεγαλύτερο ξέσπασμα του ιού στις ΗΠΑ.

Οι θάνατοι - 8 στην κομητεία Κινγκ και ένας στη γειτονική κομητεία Σνόχομις - αποτελούν τους πρώτους που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ από την λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον Covid-19.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top