Η Ιταλία διέθεσε €7,5 δισεκατ. για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Η Ιταλία διέθεσε €7,5 δισεκατ. για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διέθεσε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω του κορωνοϊού.

«Πρόκειται για ποσά με τα οποία θα στηρίξουμε τα ιταλικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά μέτρα. Παράλληλα, ενισχύεται οικονομικά και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. 

Η Ιταλία, με επίσημη επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ετοιμάζεται να γνωστοποιήσει στις Βρυξέλλες ότι λόγω της απρόβλεπτης αυτής κατάστασης δεν θα μπορέσει να σεβαστεί φέτος την προγραμματισμένη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ. Ο σχετικός άτυπος διάλογος της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο διάλογος αυτός πραγματοποιείται σε πνεύμα κατανόησης.

Η κυβέρνηση Κόντε, τέλος, αποφάσισε και την αναβολή του δημοψηφίσματος που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου, με αντικείμενο την μείωση του συνολικού αριθμού βουλευτών και γερουσιαστών της χώρας. Η νέα σχετική ημερομηνία θα ανακοινωθεί με τα το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE