BUSINESS NEWS

NO Blue Light

NO Blue Light

Το φως είναι ηλεκτρομαγνητικό κύμα και το μπλε φως αποτελεί μέρος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Έχει μικρό μήκος κύματος και μεγάλη ενέργεια – άρα είναι και πιο ισχυρό από το υπόλοιπο ορατό φάσμα φωτός.

Υπάρχει το φυσικό μπλε φως, το οποίο εκπέμπεται από τον ήλιο (σε αυτό οφείλεται και το μπλε χρώμα του ουρανού), το οποίο ρυθμίζει τους κύκλους του ύπνου (Κιρκάδιος κύκλος), αυξάνει την εγρήγορση και γενικότερα προκαλεί θετικά συναισθήματα αλλά και το τεχνητό μπλε φως το οποίο εκπέμπεται από τις ηλεκτρονικές συσκευές και μπορεί να προκαλέσει αρκετές βλαβερές συνέπειες.

 

Το πρόβλημα στις μέρες μας όμως είναι ότι καθώς περιτριγυριζόμαστε από τεχνητές πηγές μπλε φωτός, αυτό δημιουργεί σύγχυση στον εγκέφαλό μας εμποδίζοντάς τον να ξεκουραστεί. Τέτοιες πηγές είναι τα φώτα LED, οι λάμπες φθορισμού και οι οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών όπως κινητά, tablet, υπολογιστές.

Τα μάτια μας είναι πολύτιμα και οφείλουμε να τα προστατεύουμε με κάθε τρόπο! Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επιστήμονες ασχολούνται με το «μπλε φως» και τους τρόπους που επηρεάζει τα πάντα γύρω μας!

Το μπλε φως είναι σημαντικό για την υγεία μας κατά την διάρκεια της ημέρας αφού:

Αυξάνει την εγρήγορση
Βοηθά στην μνήμη και την γνωστική λειτουργεία
Αυξάνει την διάθεση
Βοηθά τον φυσικό κύκλο του ύπνου
Την ίδια ώρα είναι βλαβερό για την υγεία μας αφού κρατώντας ξύπνιο το σώμα μας μέσω της καταστολής της μελατονίνης:

Προκαλεί μειωμένη συγκέντρωση
Εξασθενεί την λειτουργία του ανοσοποιητικού
Μεγαλώνει τις πιθανότητες για κατάθλιψη
Μεγαλώνει τις πιθανότητες για διαβήτη
Μεγαλώνει τις πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις


Σίγουρα δεν μπορούμε να αποφύγουμε την χρήση κινητών, υπολογιστών και tablets όλη την ώρα ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας. Θα μπορούσαμε όμως να περιορίσουμε την χρήση τους κατά τις νυχτερινές ώρες. Σημαντική είναι η χρήση των ειδικών γυαλιών ή ειδικών φίλτρων για φακούς των γυαλιών οράσεως που περιορίζουν την ποσότητα του μπλε φωτός που προέρχεται από τις οθόνες μας.

 

Στα Οπτικά Νικολαΐδης είμαστε οι πρώτοι που δίνουμε την λύση ενάντια στην μπλε ακτινοβολία αφού στα καταστήματά μας μπορείτε να βρείτε τα OBLUE glasses, τα INVU reading glasses και τους ειδικούς φακούς UV420 με φίλτρο που μειώνει το μπλε φως.

Μπες τώρα σε ένα από τα καταστήματα μας σε Λευκωσία, Λεμεσό ή Λάρνακα και Θα Δεις το μπλε φως με άλλο μάτι!

Ακολουθήστε μας στα Social Media: Facebook | Instagram

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top