ΥΓΕΙΑ

Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών: Ζήτα σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων

Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών: Ζήτα σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων

Σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων ζητά άμεσα η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών


Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου ζητά όπως γίνει άμεσα ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας με την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, ώστε να καταρτιστεί άμεσα σχέδιο δράσης, ενόψει και των νέων εξελίξεων που αφορούν τον κορωνοϊό.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου αναφέρει ότι μετά και από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και μέσα στα πλαίσια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των ατόμων με χρόνιες παθήσεις που αποτελούν τις ευάλωτες ομάδες και βάση των μέχρι σήμερα επιδημιολογικών δεδομένων του COVID-19 τις ομάδες υψηλού κινδύνου και θνητότητας.

Ειδικά για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και ειδικότερα τα άτομα που τους χορηγούνται ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι για την προστασία τους και να μην έχουν επιπρόσθετα από την ασθένεια τους και επιπρόσθετο άγχος συνέπεια του κορωνοϊού.

«Επειδή υπάρχει έλλειψη των ειδικών μασκών από την αγορά, για την προστασία του κοινού, είναι άμεση ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλων μασκών προστασίας (τύπος Ν95), καθώς και αντισηπτικών χεριών για να δοθούν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή σε χρόνιους ασθενείς, αλλά και σε ηλικιωμένους σε περίπτωση εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-COVID-19 στην Κύπρο», αναφέρει.

Επίσης, εισηγείται όπως εκπονηθούν οδηγίες ειδικά για τους χρόνιους πάσχοντες και σε συνεργασία με τους ειδικούς εμπειρογνώμονες και δοθούν οδηγίες αυτοπροστασίας ειδικά για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, σημειώνοντας ότι στα πλαίσια σωστής ενημέρωσης και στήριξης των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, πρέπει να εμπλακούν στην ενημέρωση τους οι ειδικοί θεράποντες ιατροί τους και μέσω του ΓεΣΥ.

Όπως αναφέρει οι οδηγίες αυτοπροστασίας των ατόμων με χρόνιες παθήσεις θα πρέπει να είναι εξειδικευμένες και επίσης οδηγίες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επιπλέον, θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες δημόσιες συστάσεις από τους Ειδικούς Ιατρούς για το θέμα της φαρμακευτικής αγωγής που αφορά τις χρόνιες ασθένειες και να δοθεί επίσημα το δικαίωμα στους χρόνιους ασθενείς σύμφωνα και με το Πρωτόκολλο να αυτοπεριοριστούν για περίοδο 14 ημερών είτε αυτοί εργάζονται στον δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό σε χώρο τον οποίο υπάρχει υψηλός κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Συστήνει, τέλος, όπως οι χρόνιοι ασθενείς περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο και αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και γενικά την έκθεση τους σε χώρο που υπάρχει ο κίνδυνος να προσβληθούν από τον ιό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top