ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε μέτρα μέχρι την Κυριακή για τη λειτουργία των Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού

Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε μέτρα μέχρι την Κυριακή για τη λειτουργία των Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού

Μέτρα μέχρι την Κυριακή, 15 Μαρτίου, για τη λειτουργία των Γενικών Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού ανακοίνωσε χθες βράδυ το Υπουργείο Υγείας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), για επαναξιολόγηση των μέτρων που εφαρμόστηκαν.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει συγκεκριμένα πως για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας αποφασίστηκε όπως τα Εξωτερικά Ιατρεία επαναλειτουργούν εκτός από τα καρδιοχειρουργικά και τα αγγειοχειρουργικά, τα οποία ακυρώνονται μέχρι την Κυριακή, 15 Μαρτίου.

Επίσης, για τα καρδιολογικά περιστατικά στα Εξωτερικά Ιατρεία και τις καρδιολογικές εξετάσεις, θα προσέλθουν μόνο οι ασθενείς, οι οποίοι θα τύχουν ενημέρωσης από την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου, ενώ μέχρι την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020, ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εισαγωγές για όλα τα περιστατικά όλων των ειδικοτήτων.

Στο μεταξύ, η Καρδιοχειρουργική Κλινική λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά στους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι σταδιακά θα λαμβάνουν εξιτήριο βάσει της κλινικής τους κατάστασης, ενώ η κάλυψη των καρδιοχειρουργικών περιστατικών θα γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών.

Επιπλέον, θα απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς μέχρι και την Κυριακή.

Για το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αποφασίστηκε όπως όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού εξωτερικών ασθενών επαναλειτουργούν από αύριο, 12 Μαρτίου του 2020, ενώ όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εισαγωγές όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται μέχρι και την Κυριακή, 15 Μαρτίου του 2020.

Όσον αφορά το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς θα τηρείται αυστηρά το ωράριο επισκέψεων, δηλαδή από τις 1-2 μ.μ. και 5-7 μ.μ., όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και αποκλειστικά από ένα και μόνο επισκέπτη.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί τους ασθενείς σε όλες τις Επαρχίες να προσέρχονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών αποκλειστικά και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.

Άτομα που έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες 14 μέρες και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων, να παραμένουν στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό κέντρο 1420 με φειδώ και μόνο για αναφορά συμπτωμάτων, ώστε να μην υπερφορτώνεται το κέντρο και να μπορεί να εξυπηρετήσει τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έτυχε τις προηγούμενες μέρες απολύμανσης σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top