ΥΓΕΙΑ

Ρευματολογική Εταιρεία: Να μην διακόπτουν θεραπεία χωρίς οδηγίες οι ρευματοπαθείς

Ρευματολογική Εταιρεία: Να μην διακόπτουν θεραπεία χωρίς οδηγίες οι ρευματοπαθείς

Να μην διακόπτουν θεραπεία χωρίς οδηγίες, συστήνει η Ρευματολογική Εταιρεία στους ρευματοπαθείς.


Ανοσοκατασταλτικά είναι κάποια από τα φάρμακα που λαμβάνουν οι ασθενείς με ρευματικά προβλήματα και υπό το φως των εξελίξεων που αφορούν τον κορωνοϊό, η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προβαίνει σε συστάσεις προς τους ρευματοπαθείς, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να διακόπτουν τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν χωρίς οδηγίες ρευματολόγου.

Ο Πρόεδρος της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΡΕΚ) Ιωσήφ Ιωσήφ σε γραπτή δήλωση του προβαίνει σε διευκρινίσεις και σε συστάσεις για ασθενείς με ρευματικές παθήσεις σχετικά με τον νέο κορωνοϊό COVID-19.

Διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα αρκετά δεδομένα για τους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό, ο κ. Ιωσήφ αναφέρει ότι οι ρευματοπαθείς πρέπει να ακολουθούν τις γενικές οδηγίες πρόληψης και υγιεινής και να μην διακόπτουν τη ρευματολογική θεραπεία εκτός εάν δοθούν οδηγίες από τον ρευματολόγο

«Η απόφαση για την διακοπή της ή όχι, λαμβάνεται πάντα από τον θεράποντα ρευματολόγο μετά από την εκτίμηση του ασθενούς και σε συνεργασία με άλλους ειδικούς ιατρούς» σημειώνει, τονίζοντας πως αν γίνει διάγνωση λοίμωξης ή σοβαρού προβλήματος υγείας, πρέπει να πληροφορείται άμεσα ο ρευματολόγος.

Περαιτέρω διευκρινίζει ότι μέχρι σήμερα, δεν συστήνεται η προληπτική διακοπή της ανοσοκατασταλτικής αγωγής σε άτομα χωρίς συμπτώματα λοίμωξης, επιπλέον προσθέτει πως εάν κάποιος έχει μακροχρόνια οδηγίες από τον ρευματολόγο του να διακόπτει τη θεραπεία του σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σε περίπτωση πυρετού ή λοιμώξεων, ακολουθεί τις οδηγίες ως συνήθως.

Τέλος συστήνει όπως σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων πιθανής λοίμωξης (πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, δυσκολία στην αναπνοή), οι ρευματοπαθείς να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους ή με τη γραμμή βοήθειας 1420 και να πληροφορήσουν τον ρευματολόγο τους για οποιαδήποτε εξέλιξη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top