ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Τραπεζών: Πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα η συγκυρία που διαμορφώνεται λόγω κορωνοϊού

Σύνδεσμος Τραπεζών: Πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα η συγκυρία που διαμορφώνεται λόγω κορωνοϊού

Πρόκληση για την κυπριακή οικονομία και τον τραπεζικό τομέα, χαρακτηρίζει τη συγκυρία, που διαμορφώνεται ως απόρροια των επιπτώσεων του κορωνοϊού ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου.

«Η σημερινή συγκυρία όπως διαμορφώνεται ως απόρροια των επιπτώσεων του κορωνοϊού αποτελεί ακόμη μια πρόκληση για την κυπριακή οικονομία και τον τραπεζικό τομέα, σε μια περίοδο που τα πράγματα στη χώρα μας βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης μετά την οικονομική κρίση του 2013», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου Μιχάλης Καμμά.

Σημείωσε ότι όπως και σε άλλες περιόδους κρίσεων ή έστω οικονομικών αναταράξεων οι τράπεζες αλληλεπιδρούν με την οικονομία, έχοντας σχέση συγκοινωνούντων δοχείων.

«Αυτό που απαιτείται τόσο από τον καθένα μας ως άτομο, όσο και τις επιχειρήσεις, την πολιτεία και οργανωμένους φορείς είναι ψυχραιμία, κατανόηση και ενδελεχής μελέτη των υπό διαμόρφωση δεδομένων προκειμένου να χειριστούμε τη σημερινή πρόκληση με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ οι τράπεζες είναι αυτές τις μέρες σε διαρκή επικοινωνία με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου σε σχέση με τις εξελίξεις όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνουν οι τράπεζες για τη συνέχεια των εργασιών του, τις επιπτώσεις στην οικονομία, όπως και όσον αφορά την καθαριότητα και της υγιεινής των καταστημάτων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top