ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ: ‘Οι εταιρείες μέσων μαζικής μεταφοράς να εφαρμόσουν τα μέτρα για κορωνοϊό’

 ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ: ‘Οι εταιρείες μέσων μαζικής μεταφοράς να εφαρμόσουν τα μέτρα για κορωνοϊό’

Όλες οι εταιρείες στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να εφαρμόσουν τα μέτρα για το κορωνοϊό, αναφέρουν οι συντεχνίες ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που ως μεθαύριο Τετάρτη (18/03) όχημα δεν φέρει το ειδικό πιστοποιητικό απολύμανσης και οι εργαζόμενοι δεν έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα υλικά θα κληθούν οι εργαζόμενοι να απέχουν από την εργασία τους.

«Εκφράζοντας τις ανησυχίες τόσο των εργαζομένων στις επιβατικές μεταφορές, όσο και της κοινωνίας γενικότερα θα θέλαμε να σας καταστήσουμε σαφές ότι θα πρέπει όλες οι εταιρείες στα μέσα μαζικής μεταφοράς να εφαρμόσουν τα μέτρα και να εφοδιάσουν τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα υλικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση των συντεχνιών.

Επίσης, προστίθεται, μέχρι και την 17η Μαρτίου θα πρέπει όλα τα οχήματα και εγκαταστάσεις να προχωρήσουν στις ειδικές απολυμάνσεις.

Σε περίπτωση που την 18η Μαρτίου όχημα δεν φέρει το ειδικό πιστοποιητικό απολύμανσης και οι εργαζόμενοι δεν έχουν εφοδιαστεί τα απαραίτητα υλικά, συνεχίζει η ανακοίνωση, «δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να καλέσουμε τους εργαζόμενους στις επιβατικές μεταφορές να απέχουν από την εργασία τους».

Οι δύο συντεχνίες ζητούν επίσης όπως επανεξεταστεί το μέτρο της μεταφοράς του 50% της χωρητικότητας των λεωφορείων, καθώς δεν συνάδει με τα μέτρα στους υπόλοιπους χώρους εργασίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE