ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Νέα αυστηρότερα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού

Μέρκελ: Νέα αυστηρότερα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού

Νέα αυστηρά μέτρα εξήγγειλε για τη Γερμανία η Καγκελάριος Μέρκελ σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, το βράδυ της Δευτέρας (16/3).

Την ίδια ώρα αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, φθάνοντας το βράδυ της Δευτέρας, τα 7.192 και 16 νεκρούς, με το ποσοστό όμως θνησιμότητας να εξακολουθεί να παραμένει χαμηλό, στο 0.3%.

Στα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Άγκελα Μέρκελ περιλαμβάνονται το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνον τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα κομμωτήρια.

Η Καγκελάριος εξήγγειλε πως θα απαγορευθούν όλα τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό, ενώ ανάλογα στο εσωτερικό θα πραγματοποιούνται μόνον όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Η αστυνομία του Βερολίνου έθεσε σήμερα σε καραντίνα 307 αστυνομικούς, καθώς πιστεύεται πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Σε όλη τη Γερμανία απαγορεύθηκαν οι θρησκευτικές τελετές σε εκκλησίες, τεμένη και συναγωγές.

Από το πρωί της Δευτέρας, η Γερμανία έχει κλείσει τα σύνορα της με τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο και τη Δανία, ενώ κλειστά εδώ και μέρες παραμένουν τα σύνορα με Πολωνία και Τσεχία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top