Μέρκελ: Νέα αυστηρότερα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού

Μέρκελ: Νέα αυστηρότερα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού

Νέα αυστηρά μέτρα εξήγγειλε για τη Γερμανία η Καγκελάριος Μέρκελ σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, το βράδυ της Δευτέρας (16/3).

Την ίδια ώρα αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, φθάνοντας το βράδυ της Δευτέρας, τα 7.192 και 16 νεκρούς, με το ποσοστό όμως θνησιμότητας να εξακολουθεί να παραμένει χαμηλό, στο 0.3%.

Στα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Άγκελα Μέρκελ περιλαμβάνονται το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνον τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα κομμωτήρια.

Η Καγκελάριος εξήγγειλε πως θα απαγορευθούν όλα τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό, ενώ ανάλογα στο εσωτερικό θα πραγματοποιούνται μόνον όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Η αστυνομία του Βερολίνου έθεσε σήμερα σε καραντίνα 307 αστυνομικούς, καθώς πιστεύεται πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Σε όλη τη Γερμανία απαγορεύθηκαν οι θρησκευτικές τελετές σε εκκλησίες, τεμένη και συναγωγές.

Από το πρωί της Δευτέρας, η Γερμανία έχει κλείσει τα σύνορα της με τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο και τη Δανία, ενώ κλειστά εδώ και μέρες παραμένουν τα σύνορα με Πολωνία και Τσεχία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.