ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασαν τα 8.700 τα κρούσματα

ΗΠΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασαν τα 8.700 τα κρούσματα

Κρίσιμες θεωρούν οι Αμερικανοί ειδικοί τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπου θα κριθεί αν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που έχουν ληφθεί στη χώρα αποδίδουν, ή θα απαιτηθούν ακόμη περισσότερα. Εξ αιτίας της πολύ μεγάλης αύξησης της διάθεσης δοκιμαστικών τεστ κορωνοϊού στον πληθυσμό τις τελευταίες μέρες, εμφανίζεται μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σ’ όλη τη χώρα, σε ποσοστό 20-25% ημερησίως.

Αργά το απόγευμα τα κρούσματα ξεπερνούσαν τα 8.730 και οι θάνατοι έφταναν τους 149. «Πρωταθλήτρια» στα κρούσματα η πολιτεία Νέας Υόρκης με 2.900.

Ανάμεσα στα κρούσματα δύο ομοσπονδιακοί βουλευτές, ο ρεπουμπλικανός Μάριο Ντίαζ Μπαλάρτ από τη Φλόριδα και ο δημοκρατικός Μπεν ΜακΆνταμς από τη Γιούτα, Και οι δύο έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση και δήλωσαν πως αισθάνονται καλύτερα.

O Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε σε νόμο το νομοσχέδιο που ψήφισε χθες και η Γερουσία, μετά από τη Βουλή. Είναι το γνωστό ως Β’ Φάση των μέτρων στήριξης, με το οποίο εγγυάται την καταβολή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των χρημάτων για την πληρωμή της άδειας όσων ασθενήσουν από τον κορωνοϊό. Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι έχει έλθει σε συμφωνία για το νομοσχέδιο της Γ’ Φάσης, με το οποίο θα αρχίσει να ασχολείται το Κογκρέσο σήμερα. Πρόκειται για ένα πακέτο στήριξης ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, με το οποίο θα ενισχυθούν οι αεροπορικές εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα δίδεται άμεση οικονομική ενίσχυση 1.000 δολαρίων σε κάθε φορολογούμενο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top