ΗΠΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασαν τα 8.700 τα κρούσματα

ΗΠΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασαν τα 8.700 τα κρούσματα

Κρίσιμες θεωρούν οι Αμερικανοί ειδικοί τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπου θα κριθεί αν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που έχουν ληφθεί στη χώρα αποδίδουν, ή θα απαιτηθούν ακόμη περισσότερα. Εξ αιτίας της πολύ μεγάλης αύξησης της διάθεσης δοκιμαστικών τεστ κορωνοϊού στον πληθυσμό τις τελευταίες μέρες, εμφανίζεται μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σ’ όλη τη χώρα, σε ποσοστό 20-25% ημερησίως.

Αργά το απόγευμα τα κρούσματα ξεπερνούσαν τα 8.730 και οι θάνατοι έφταναν τους 149. «Πρωταθλήτρια» στα κρούσματα η πολιτεία Νέας Υόρκης με 2.900.

Ανάμεσα στα κρούσματα δύο ομοσπονδιακοί βουλευτές, ο ρεπουμπλικανός Μάριο Ντίαζ Μπαλάρτ από τη Φλόριδα και ο δημοκρατικός Μπεν ΜακΆνταμς από τη Γιούτα, Και οι δύο έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση και δήλωσαν πως αισθάνονται καλύτερα.

O Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε σε νόμο το νομοσχέδιο που ψήφισε χθες και η Γερουσία, μετά από τη Βουλή. Είναι το γνωστό ως Β’ Φάση των μέτρων στήριξης, με το οποίο εγγυάται την καταβολή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των χρημάτων για την πληρωμή της άδειας όσων ασθενήσουν από τον κορωνοϊό. Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι έχει έλθει σε συμφωνία για το νομοσχέδιο της Γ’ Φάσης, με το οποίο θα αρχίσει να ασχολείται το Κογκρέσο σήμερα. Πρόκειται για ένα πακέτο στήριξης ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, με το οποίο θα ενισχυθούν οι αεροπορικές εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα δίδεται άμεση οικονομική ενίσχυση 1.000 δολαρίων σε κάθε φορολογούμενο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE