ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΡΟΥΣΟΣ: Ποιό το πρόγραμμα επαναπατρισμού συμπολιτών μας - ‘Η καραντίνα δεν είναι διακοπές’

ΚΑΡΟΥΣΟΣ: Ποιό το πρόγραμμα επαναπατρισμού συμπολιτών μας - ‘Η καραντίνα δεν είναι διακοπές’

Στην πρωινή εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του Ρικ μίλησε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, κυρίως για το θέμα που αφορά τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών μας.

Του Γιώργου Τάττη

Όπως δήλωσε, υπάρχει ένας κατάλογος γύρω στα 1000 άτομα τα οποία έγγουν εγγραφεί και δηλώσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη. Τα άτομα αυτά βρίσκονται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο), αλλά και στην Ελλάδα (Αθήνα).

Όπως ενημέρωσε, οι μισοί από τον κόσμο που ζήτησε την επιστροφή του έχουν ήδη επιστρέψει. Οι άλλοι μισοί θα επιστρέψουν σταδιακά με ναυλωμένες πτήσεις. Όπως πρόσθεσε, από Αθήνα υπάρχουν ακόμη προγραμματισμένες πτήσεις, αφού η ολική απαγόρευση δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ. Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση θα ισχύσει από το Σάββατο (21 Μαρτίου) και για όλα τα αεροδρόμια και εξαιρέσεις θα αποτελούν μόνο πτήσεις cargo, με μεταφορές εμπορευμάτων.

‘Ξεκινόυμε παράλληλα από απόψε ναυλωμένες πτήσεις. Σίγουρα απόψε θα επιστρέψουν γύρω στα 200 ατόμα από το Ηνωμένο Βασίλειο με ναυλωμένη πτήση’ είπε χαρακτηριστικά ενώ ζήτησε από τον κόσμο να μην αγχωθεί, γιατί οι εν λόγω ναυλωμένες πτήσεις εξαιρούνται επίσης της απαγόρευσης, καθώς αφορούν επαναπατρισμό για ανθρωπιστικούς λόγους.

Όπως επίσης ανέφερε για τα χθεσινά πτητικά προγράμματα (Πέμπτη 19/03), έφτασαν 500 συμπατριώτες μας χθες και μπήκαν σε καραντίνα. ‘Το κράτος έχει εκμισθώσει και επιτάξει συγκεκριμένα ξενοδοχεία για τον σκοπό αυτό’, πρόσθεσε.

Η καραντίνα, είπε μεταξώ άλλων, ότι δεν είναι διακοπές. ‘Ο κόσμος δεν πάει για διακοπές αλλά πάει για προστασία δική του και των άλλων συμπολιτών του’, τόνισε με έμφαση.

Επιπρόσθετα, τόνισε πολλές φορές ότι οι υπόλοιποι πολίτες πρέπει να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. ‘Δίνουμε μάχη με έναν αόρατο εχθρό, έχουν ληφθεί δύσκολες αποφάσεις κάτω από αντίξοες συνθήκες και οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται’ κατέληξε.

Τέλος, δόθηκε εκ νέου το τηλέφωνο για διευθέτηση θέσεων σε πτήσεις, για επαναπατρισμό. Το τηλέφωνο είναι το 24841100.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top