ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θέλεις να κάνεις τεστ για τον ιό; Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσεις

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θέλεις να κάνεις τεστ για τον ιό; Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσεις

Κατόπιν διαβούλευσης με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων, Βιοϊατρικών και Κλινικών Εργαστηριακών Επιστημόνων, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε τη Δευτέρα 23/3 ότι ο έγκυρος τρόπος για την ανίχνευση της νόσου COVID-19 είναι μέσω της διενέργειας μοριακής εξέτασης.

Η εν λόγω εξέταση που στο παρόν στάδιο αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη μέθοδο για την ανίχνευση και την ταυτοποίηση της νόσου COVID-19.

Το Υπουργείο Υγείας, αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχοντας λάβει υπόψη του την πρόθεση των μελών του Συνδέσμου για να συμβάλουν στην προσπάθεια για τη διαχείριση της πανδημίας, έχει προχωρήσει στην αποστολή επιστολής προς όλα τα Κλινικά, Βιοϊατρικά και Πανεπιστημιακά Εργαστήρια, καλώντας τα να δηλώσουν άμεσα και εντός 24 ωρών τη δυνατότητά τους να διενεργούν μοριακή εξέταση.

Με αυτό τον τρόπο, όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν στην διενέργεια τεστ, ώστε να διαφανεί αν είναι θετικοί στον κορωνοϊό θα μπορούν να επισκέπτονται  τα συγκεκριμένα κέντρα, κατάλογος των οποίων θα δημοσιευτεί και μετά την καταβολή ενός πολύ σημαντικού ποσού θα τους γίνεται η εξέταση.

Σύμφωνα με τον Δρ. Αργύρη Αργυρίου, παιδίατρο του Limassol Children’s Medical Center, στον εν λόγω ιατρείο έχει γίνουν ήδη τα πρώτα τεστ, όπου και εντοπίστηκε θετικός σε κορωνοϊό αλλοδαπός επιχειρηματίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αιχμές» το απόγευμα της Τρίτης 24/3 και κληθείς να απαντήσει για το πόσο στοιχίζει η εξέταση για τον ιό αναφέρεται ότι η τιμή είναι στα 130 ευρώ.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις από κέντρο σε κέντρο ωστόσο η τιμή θα βρίσκεται στα πλαίσια των 120-150 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top