ΔΙΕΘΝΗ

Υπό πίεση η βρετανική κυβέρνηση για περισσότερους διαγνωστικούς ελέγχους για τον Covid-19

Υπό πίεση η βρετανική κυβέρνηση για περισσότερους διαγνωστικούς ελέγχους για τον Covid-19

Συνεχίζονται οι πιέσεις επί της βρετανικής κυβέρνησης να επεκτείνει τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19, καθώς επισημαίνεται από αναλυτές ότι ούτε μία φορά δεν έχει επιτευχθεί ο αρχικός στόχος των 10.000 εξετάσεων την ημέρα.

Όπως γράφει η Daily Telegraph επικαλούμενη ειδικούς, σε ορισμένες κλινικές δημοσίων νοσοκομείων έως και το 1/3 των γιατρών τελεί υπό απομόνωση στο σπίτι του, λόγω συμπτωμάτων που έχουν εκδηλώσει οι ίδιοι ή αλλά μέλη του νοικοκυριού.

Γιατροί και νοσηλευτές δεν υποβάλλονταν μέχρι τουλάχιστον πριν από λίγες ημέρες στις διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες από τις 12 Μαρτίου και μετά προορίζονται μόνο για όσους χρήζουν νοσηλείας λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων ή για όσους ζουν σε κλειστό χώρο όπου εκδηλώνεται σύμπτωμα (π.χ. γηροκομεία και φυλακές).

Στις 11 Μαρτίου το NHS Αγγλίας, η διοίκηση του δημοσίου συστήματος υγείας, ανακοίνωσε ότι η ποσότητα των διαγνωστικών ελέγχων θα αυξανόταν στους 10.000 την ημέρα. Μία εβδομάδα αργότερα ο Πρωθυπουργός Τζόνσον είπε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξανόταν στις 25.000 εντός εβδομάδων.

Παρόλα αυτά, επισημαίνει το δημοσίευμα της Telegraph, ο μέγιστος αριθμός διαγνωστικών εξετάσεων σε μία ημέρα μέχρι τώρα ήταν οι 8.400 της 19ης Μαρτίου. Έκτοτε ο μέσος ημερήσιος όρος των διαγνωστικών τεστ είναι 4.573.

Έως και τη Δευτέρα το σύνολο των διαγνωστικών ελέγχων που έχουν διενεργηθεί ήταν περίπου 85.000, αριθμός μικρότερος από οκτώ άλλες χώρες σε αναλογία με τον πληθυσμό.

Γιατροί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι από πέντε έως δέκα φορές μεγαλύτερος από τις 6.650 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Υπό το βάρος των πιέσεων και των νέων επιστημονικών δεδομένων που επικαλείται η κυβέρνηση από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι ελπίζει πως ο έλεγχος των γιατρών και των νοσηλευτών θα αρχίσει να γίνεται το συντομότερο δυνατό, ώστε οι υγιείς να επιστρέφουν γρήγορα στη θέση τους από την απομόνωση στο σπίτι.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει το νέο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων που έχει παραγγείλει η βρετανική κυβέρνηση το οποίο διαπιστώνει κατά πόσο κάποιος έχει προσβληθεί στο παρελθόν από τον ιό αναπτύσσοντας δυνητικά ανοσία.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Βασιλικού Συνδέσμου Γενικών Ιατρών Δρ Μάρτιν Μάρσαλ προειδοποίησε ότι τα διαθέσιμα διαγνωστικά τεστ δεν επαρκούν.

Η ιστοσελίδα Politico αναφέρεται σε email από κορυφαίο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ που εστάλη μόλις την Κυριακή το απόγευμα προς βρετανικά ερευνητικά ινστιτούτα με το οποίο ζητούσε το δανεισμό των ακριβών συσκευών που απαιτούνται για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ.

«Υπάρχει μόνο περιορισμένη διαθεσιμότητα αυτών των συσκευών, επομένως ο πρωθυπουργός απευθύνει επείγουσα έκκληση σε εσάς να μας δανείσετε αυτά τα μηχανήματα για τη διάρκεια της κρίσης», αναφέρει το email.

Ο κυβερνητικός σύμβουλος προσθέτει ότι οι συσκευές θα πρέπει να παραληφθούν έως και σήμερα.

Σε συνημμένη επιστολή του Μπόρις Τζόνσον αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες προς αγορά τέτοιες συσκευές και ζητείται επιπλέον η διάθεση προσωπικού έμπειρου στο χειρισμό αυτών των συσκευών.

Οι Financial Times αποκαλύπτουν, επίσης, ότι η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την Amazon και άλλες ιδιωτικές εταιρείες για να συμβάλλουν στην ταχύτερη διανομή των διαγνωστικών τεστ στα νοσοκομεία της χώρας.

Εξάλλου, διαδικτυακό αίτημα για την υποβολή γιατρών και νοσηλευτών στο διαγνωστικό έλεγχο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο υπογραφές.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top