ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα ανοιχτά μέτωπα - Οι πονοκέφαλοι των ειδικών - ‘Είμαστε στο ανώτατο ποσοστό θνησιμότητας‘

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα ανοιχτά μέτωπα - Οι πονοκέφαλοι των ειδικών - ‘Είμαστε στο ανώτατο ποσοστό θνησιμότητας‘

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη (31/03) δεν μπορούν να αφήνουν κανένα ικανοποιημένο, ειδικότερα εάν λάβουμε υπόψη ότι η μετάδοση του ιού σε έναν τουλάχιστον αριθμό από τα δείγματα που λήφθηκαν, εμπίπτει χρονικά και εντός της περιόδου με τα αυξημένα μέτρα της κυβέρνηση πριν μία εβδομάδα, για απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή διάσκεψη ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα, αλλά και ο θάνατος ακόμη ενός συνανθρώπου μας, ηλικίας 83 χρονών, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών έφθασε στους 8. Σύμφωνα και με δηλώσεις του κ. Κωστρίκη στον Φιλελεύθερο, ειδικό που συμμετέχει στην ειδική Επιδημιολογική ομάδα του κράτους και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, « το 3% θνησιμότητας θεωρείται το ανώτατο ποσοστό διότι αυτό είναι το ποσοστό το οποίο βλέπουμε κατά μέσο όρο σε χώρες στις οποίες η λοίμωξη μπήκε ας πούμε σε κάποια τάξη».

Αυτό σημαίνει ότι ειδικοί τεχνοκράτες και κυβέρνηση βρίσκονται σε μία αγωνιώδη προσπάθεια και σε ένα κρίσιμο σημείο κατά το οποίο πρέπει πάση θυσία να μπει φρένο στην περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει εισακούσει πλήρως τις οδηγίες της ειδικής ομάδας για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων, εντούτοις, αποφασίστηκε να μπουν και νέα αυξημένα μέτρα προχθές Δευτέρα (30/03). Μία πρακτική που δοκιμάζει τις αντοχές μεγάλης μερίδας του πληθυσμού που ‘συνετίστηκε’ και ως εκ τούτου, τα άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα της οποίας πρέπει να διαφανούν σχεδόν άμεσα.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι οι εργαστηριακοί έλεγχοι που έγιναν σε σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων ήταν περίπου 30% αυξημένοι από αυτούς της Δευτέρας (30/03). Αυτό όμως δυστυχώς δεν αντανακλά και σε μία έστω μικρή αναλογική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθώς έχουμε 100% αύξησή τους (16 την Δευτέρα (30/03 και 32 την Τρίτη (31/03).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλειδαμπαρωμένοι όλοι από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί - VIDEO

Ακόμη ένα σημείο που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ο αυξανόμενος αριθμός των υπό διερεύνηση κρουσμάτων, τα οποία υπενθυμίζεται ότι δεν θεωρούνται ορφανά, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο που ακόμη εξιχνιάζεται η πιθανή πηγή τους.

Παράλληλα, τα ποσοστά επιβεβαιωμένων συνανθρώπων μας με τον ιό, που δόθηκαν χθες Τρίτη στην δημοσιότητα, πονοκεφαλιάζουν ακόμη περισσότερο τις αρχές καθώς εντοπίζεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στις 2 μικρότερες επαρχίες. Όσο κι αν αυτό ‘ανακουφίζει’ μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που διαμένει στις περισσότερο ‘ασφαλείς’ περιοχές.

Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός κλινών ΜΕΘ που είναι εξοπλισμένες με αναπνευστήρα και προορίζονται αποκλειστικά για τους νοσούντες με τον νέο κορωνοϊό, ξεπερνάει οριακά τις 50. Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ. Λοϊζου ανακοίνωσε πριν 8 μέρες (Τρίτη 24/03)δήλωσε ότι ο αριθμός κλινών ΜΕΘ που μπορεί είναι ήδη διατεθειμένος για τον κορωνοϊό είναι μόλις 32, ενώ ο Υπουργός Υγείας δήλωνε ότι μέχρι τις αρχές Απριλίου, όπου και αναμένεται η κορύφωση, θα υπάρχουν 126 κλίνες ΜΕΘ μόνο για τους ασθενείς με τον ιό COVID-19.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top