Covid-19: Η Γαλλία ξεπέρασε τους 4.000 θανάτους

Covid-19: Η Γαλλία ξεπέρασε τους 4.000 θανάτους

Αυξάνονται τα κρούσματα συνεχώς και στην Γαλλιά η οποία ξεπέρασε τους 4.000 νεκρούς απο κορωνοϊο.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης (1/4) ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ με 509 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, σε διάστημα 24 ωρών, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 4.032 και η χώρα να γίνεται η τέταρτη κατά σειρά που ξεπερνά το όριο των 4.000 θανάτων, πίσω από την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία άγγιξε τους 24.639 (+1.882 από χθες).

Ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν, ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε στα 56.989, μια αύξηση 9%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 6.017 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και πρέπει να διασωληνωθούν, ένας αριθμός αυξημένος κατά 8% σε σύγκριση με χθες.

Ο ημερήσιος απολογισμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μονάχα όσους ασθενείς πεθαίνουν στα νοσοκομεία, όμως οι αρχές λένε ότι θα μπορούν πολύ σύντομα να συγκεντρώνουν στοιχεία για τους νεκρούς στα γηροκομεία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση των καταγεγραμμένων θανάτων.

Μπροστά στη συμφόρηση των μονάδων εντατικής θεραπείας, οι αρχές οργάνωσαν τη διακομιδή ασθενών προς περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο.

Τριάντα έξι εξ αυτών διακομίστηκαν σήμερα με τη βοήθεια δύο υπερταχείων (TGV) από το Παρίσι στη Βρετάνη, στη δυτική Γαλλία. Άλλοι 100 ασθενείς θα μεταφερθούν εκτός της περιοχής του Παρισιού σήμερα το πρωί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE