ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Δίνουμε μάχη να εξυπηρετήσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται online στις υπεραγορές - Μας βρήκε απροετοίμαστους

Μ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Δίνουμε μάχη να εξυπηρετήσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται online στις υπεραγορές - Μας βρήκε απροετοίμαστους

Ο Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, κάνει αναφορά για μάχη των υπεραγορών που εντάχθηκαν στις online πωλήσεις προϊοντων.

Η πανδημία προκάλεσε συνωστισμό στις τηλεφωνικές και online γραμμές για παραγγελίες ειδών πρώτης ανάγκης με delivery.

Oπως ανέφερε ο κ.Αντωνίου "δίνουμε μάχη να εξυπηρετήσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται μέσα σε 48 ώρες". 

Εξήγησε ότι πολλές υπεραγορές βρέθηκαν απροετοίμαστες στις νέες αυτές συνθήκες, καθώς είναι μεγάλο το ποσοστό του πληθυσμού που προσπαθεί να εξυπηρετηθει ηλεκτρονικά με delivery για τα ειδη πρώτης ανάγκης , με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλος όγκος δεδομένων στο σύστημα και να μην υπάρχει η δυνατότητα πλήρης κάλυψης και εξυπηρέτησης, ενώ προσπαθούν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή υπεραγορών για online αγορές ακόμα και επεκτεινόμενο ωράριο ή ακόμα και τις αργίες και Κυριακές.

Βέβαια όπως δήλωσε υπάρχουν δυο απόψεις . Η πλευρά της αστυνομίας η οποία αναφέρει οτι με βάση το διάταγμα δεν έχουν το δικαίωμα οι υπεραγορές να είναι ανοιχτές Κυριακές ενω απο την άλλη ο Υπουργός Υγείας αναφέρει οτι οποίες υπεραγορές επιθυμούν να λειτουργούν διαδικτιακά , τότε αυτό επιτρέπεται.

Απο την άλλη έθεσε και το θέμα της προστασίας των πολιτών κατα την διάρκεια της επίσκεψης τους στα καταστήματα , αφού οπως αναφέρει δεν υπάρχει η δυνατότητα προσωπικού στις υπεραγορές και για αστυνόμευση μεταξύ των πρωινών ωρών εως και τις 10 για τις ευάλωτες ομάδες και ταυτόχρονα η εξυπηρέτηση τους εντός του καταστήματος αλλά και η προσπάθεια των υπαλλήλων να βάζουν σε τάξη τους καταναλωτές όσον αφορά τα 8 τετραγωνικά μέτρα που πρεπει να τηρούν με την είσοδο τους στο κατάστημα.

Συγκεκριμένα ο κ.Αντωνίου ανέφερε στο τρίτο του ΡΙΚ οτι "δεν είναι ρολος μας να αστυνομεύουμε πολιτες στις υπεραγορες" και χρειαζόμαστε βοήθεια και ενίσχυση απο την αστυνομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top