ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 20 τα νέα κρούσματα στην Κύπρο και 1 θάνατος

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 20 τα νέα κρούσματα στην Κύπρο και 1 θάνατος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας την Κυριακή (5/4) σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, απο τον Λεόντιο Κωστρίκης, Ακαδημαϊκό Καθηγητή Μοριακή Ιολογίας, τα νέα κρούσματα κορωνοίου είναι 20

 

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 20 από σύνολο 792 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • 18 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών,

    2 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Δυστυχώς για ακόμα μια μέρα είχαμε θάνατο ενός άντρα 79 ετών. Ο θάνατος του ασθενούς αποδίδεται στο βεβαρυμένο ιατρικό του ιστορικό.

Σύνολο θανάτων στην Κύπρο είναι 14 ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 446

Ο Λεόντιος Κωστρίκης ανέφερε: 

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 446 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σε σχέση με τα περιστατικά που δηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες ως υπό διερεύνηση, να αναφέρω ότι από σύνολο 21 ατόμων, των οποίο το ιστορικό διερευνάτο, για τα 17 βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για άλλα τέσσερα συνεχίζεται η διερεύνηση.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα 446 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 10,946 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά εργαστήρια. Τα 317 από τα 446 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 37 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Όπως είπαμε και χθες, το εργαστήριο NIPD Genetics διενεργεί δειγματοληψίες στις περιοχές Πάφου και Αραδίππου. Η δειγματοληψία στην Αραδίππου έχει συμπληρωθεί (525 δειγματοληψίες). Χθες ανακοινώθηκαν τρία θετικά περιστατικά από 38 δειγματληψίες και σήμερα έχουμε ακόμα ένα θετικό από 178 δειγματοληψίες. Τα συνολικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στην Πάφο υπάρχουν 1,000 προγραμματισμένες δειγματοληψίες που άρχισαν από χθες και θα ολοκληρωθούν μέχρι και την Τρίτη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποτελέσματα να αναφέρουμε.

Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι η στρατηγική της ιχνηλάτησης, την οποία ακολουθούμε κρίνεται διεθνώς ως πολύ αποτελεσματική και θεωρείται αποδοτική μέθοδος. Στην Κύπρο, λόγω του μικρού πληθυσμού, η ιχνηλάτηση λειτουργεί ακόμη πιο αποδοτικά και αυτό είναι ένα ευεργετικό πλεονέκτημα για εμάς. Δυστυχώς όμως παρατηρούμε φαινόμενα ελλειπούς ενημέρωσης των επιδημιολόγων κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης. Υπάρχουν πολίτες που αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία για επαφές που είχαν. Θέλουμε να τονίσουμε ότι κάθε άλλο παρά προστατεύουν τους φίλους και τους αγαπημένους τους όσοι αποκρύβουν σημαντικές πληροφορίες. Χωρίς να το γνωρίζουν μπορεί να τους έχουν μολύνει ή να έχουν μολυνθεί. Τους παρακαλούμε, λοιπόν, να μας δίδουν όλη την απαραίτητη πληροφόρηση ώστε να έχει νόημα η επίπονη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Παρατηρώντας τα δεδομένα των τελευταίων πέντε ημερών διαπιστώνουμε μια προοδευτική μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα:

Την περασμένη Τετάρτη, 1η Απριλίου, από τις 779 εργαστηριακές διαγνώσεις είχαμε 58 κρούσματα, που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός που καταγράψαμε μέχρι τώρα.

Την Πέμπτη, 2 Απριλίου, είχαμε 36 κρούσματα από 603 αναλύσεις.

Την Παρασκευή, 3 Απριλίου, είχαμε 40 κρούσματα σε 668 αναλύσεις.

Χθες, 4 Απριλίου, από σύνολο 698 αναλύσεων είχαμε 30 κρούσματα και σήμερα, από σύνολο 792 έχουμε 20.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top