ΚΥΠΡΟΣ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΑΜΠΑΣ: Τεράστια ευκαιρία για την οικονομία της Κύπρου η εξαγωγή κρεάτων - Πλατφόρμα ντελίβερι φέρνει τη Λαϊκή Αγορά στην πόρτα σας

ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΑΜΠΑΣ: Τεράστια ευκαιρία για την οικονομία της Κύπρου η εξαγωγή κρεάτων - Πλατφόρμα ντελίβερι φέρνει τη Λαϊκή Αγορά στην πόρτα σας

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Κύπριων Αγροτών, Πανίκου Χάμπα.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μίλησε στην εκπομπή του Ανδρέα Κημήτρη, "Alpha ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" για την δημιουργία πλατφόρμας ντελίβερυ σε συνεργασία με τον Υπουργό Γεωργίας, το ενδεχόμενο ανοίγματος των Λαϊκών Αγορών καθώς και την τεράστια εμπορική ευκαιρία για εξαγωγή κρέατος σε όλη την Ευρώπη με τη μέθοδο Κοσέρ.

Συγκεκριμένα ο κύριος Χάμπας μίλησε για τη δημιουργία πλατφόρμας -σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και τον Υπουργό Γεωργίας κύριο Καδή- στην οποία οι παραγωγοί θα μπορούν να δηλώσουν τα προϊόντα που είναι προς πώληση και μέσω αυτής θα δίνεται δίαυλος διανομής κατ’οίκον στον καταναλωτή. Ενημέρωσε επίσης πως ήδη κάποιοι παραγωγοί δημιούργησαν συνεργασία με άλλες πλατφόρμες διανομής.

Ανέφερε επίσης σχέδιο δράσης για εκ νέου άνοιγμα κάποιων Λαϊκών Αγορών (όπως πχ είναι αυτή του Δήμου Στροβόλου) τονίζοντας πως μπορεί να υπάρξει ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος σε αυτές και με την τήρηση των διαταγμάτων μπορεί σιγά-σιγά να επανέλθουν στην κανονικότητα. Τόνισε πως στις υπεραγορές (οι οποίες εργάζονται κανονικά με αυτά τα περιοριστικά μέτρα) οπότε δε βλέπει το λόγο να μη δοθεί άδεια στις Λαϊκές που είναι μάλιστα υπαίθριες σταματώντας με αυτό τον τρόπο και περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

Τα ακόμη σπουδαιότερα αφορούσαν τον τομέα της κτηνοτροφίας αφού όπως δήλωσε ρητά ο κύριος Χάμπας υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την Κυπριακή οικονομία για εξαγωγή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Υπήρξε αρχικά ενδιαφέρον από το Ισραήλ για εισαγωγή αρνιών από αφαγεία στην Κύπρο και ως εκ τούτου ζητήθηκε τροποποίηση στο νομοσχέδιο για να υπάρξει άμεση άρση της απαγόρευσης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μέθοδο Κοσέρ (είναι το σύνολο των εβραϊκών κανόνων για θανάτωση ζώων με τον ελάχιστο δυνατό πόνο). Δήλωσε πως η συγκεκριμένη μέθοδος στην παρούσα φάση και με τις λοιπές απαγορεύσεις θα δημιουργήσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την οικονομία μας μέσω της κτηνοτροφίας αφού θα είναι υψηλότερη και η τιμή πώλησης με βάση την αγορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top