ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΕΝΟΓΕΙΑ: Κρούσμα με νοσηλεύτρια – «Σε εξέταση για κορωνοϊό και τα 12 μέλη της Αστυνομίας»

ΜΕΝΟΓΕΙΑ: Κρούσμα με νοσηλεύτρια – «Σε εξέταση για κορωνοϊό και τα 12 μέλη της Αστυνομίας»

Αποκαθίσταται το θέμα που προέκυψε στο Κέντρο Κράτησης Παράτυπων Μεταναστών στη Μενόγεια, όταν γνωστοποιήθηκε ότι νοσηλεύτρια διαγνώσθηκε με κορωνοϊό την 1η Απριλίου.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως πληροφορηθήκαμε επίσημα, η βάρδια κατά την οποία δούλευε η νοσηλεύτρια (31/03) αποτελείτο από συνολικά 12 μέλη της Αστυνομίας.

Αρμόδιος αξιωματικός της Αστυνομίας μιλώντας στο ThemaOnline το βράδυ της Τρίτης (07/04) μας ανέφερε: «Απ΄ αυτούς τους 12 αστυνομικούς έχουν υποβληθεί ήδη σε εξέταση για κορωνοϊό οι 8, ενώ μετά από ενέργειες που έγιναν εντός της ημέρας (σ.σ. 7/04) από το διοικητή της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης θα υποβληθούν σε σχετική εξέταση και τα υπόλοιπα 4 μέλη της αστυνομικής δύναμης».

Το θέμα αποκαλύψαμε το μεσημέρι της Τρίτης (07/04). Στο σχετικό μας ρεπορτάζ είχαμε καταγράψει προβληματισμό μεταξύ στελεχών της αστυνομικής δύναμης που υπηρετούν στο Κέντρο Κράτησης Παράτυπων Μεταναστών στη Μενόγεια, αλλά και σε νοσηλευτές.

Ο προβληματισμός πήγαζε από το γεγονός ότι νοσηλεύτρια που εργαζόταν υπερωριακά στον εν λόγω χώρο κράτησης παράτυπων μεταναστών, διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.

«Στις 31 Μαρτίου δούλευε στη Μενόγεια και την επόμενη, την 1η Απριλίου είχε βρεθεί θετική κατόπιν εξέτασης για κορωνοϊό» είχε αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή στο ThemaOnline.

Σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο έχει γίνει αίτημα στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου των Λοιμοδών Νοσημάτων προκειμένου να ληφθούν δείγματα από στελέχη της Αστυνομίας που υπηρετούν εκεί και να εξεταστούν για κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο να δοθεί θετική απάντηση.

«Αστυνομικοί και νοσηλευτές δουλεύουν και σε άλλα πόστα και κατά συνέπεια είναι ορατός ο κίνδυνος διασποράς του ιού σε περίπτωση που κάποιος απ΄ αυτούς έχει κορωνοϊό. Παρ΄ όλα αυτά αρνούνται να υποβάλουν σε εξέταση τους επηρεαζόμενους» μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, άτυπος μετανάστης που κρατείται στη Μενόγεια παρουσίασε υψηλό πυρετό εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου και έχει μεταφερθεί σε ειδική πτέρυγα του Κέντρου Κράτησης, προκειμένου να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με άλλα πρόσωπα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top