ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αποδέχεται το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου η Τουρκία – Τέτοιες πρωτοβουλίες βλάπτουν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ

Δεν αποδέχεται το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου η Τουρκία – Τέτοιες πρωτοβουλίες βλάπτουν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ

Δεν αποδέχεται το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου η Τουρκία σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε μάλιστα ότι αυτές οι πρωτοβουλίες βλάπτουν και τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ αλλά και τις προσπάθειες συμβιβασμού μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.
 

Πηγές του τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου, τις οποίες επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι χθες ο Μάρτιν Σουλτς τηλεφώνησε στον Τούρκο Πρωθυπουργό και ανέφερε ότι το ψήφισμα έγινε δεκτό σε μια συνεδρία που ο ίδιος δεν ήταν παρών και πως προσωπικά γνωρίζει τη στάση της Τουρκίας σε αυτό το θέμα και αντιλαμβάνεται την αντίδραση που έχει υπήρξε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε στον Μάρτιν Σουλτς ότι “αυτή η πρωτοβουλία κύκλων, οι οποίοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία με πολιτικούς σκοπούς, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να βλάψουν τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, έτσι μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και τις προσπάθειες για συμβιβασμό μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας”. Ανέφερε ότι η Τουρκία αρνείται αυτό το ψήφισμα.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι δείξουν ειλικρίνεια και θέλουν να συμβάλουν στις σχέσεις Τουρκίας – Αρμενίας, πρέπει να καλέσουν την Αρμενία και την αρμενική διασπορά να καθίσουν σε διάλογο με την Τουρκία.

Όπως είπε, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση στην πρόταση προς την Αρμενία για ίδρυση κοινής ιστορικής επιτροπής για την αντικειμενική έρευνα των γεγονότων του 1915, προσθέτοντας ότι μόνο με την ενθάρρυνση αμοιβαίων προσπαθειών μπορεί να ερευνηθούν οι πραγματικότητες και να υπάρξει συμβιβασμός.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε ακόμη πως σε μια περίοδο που πρέπει η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης να είναι στο ανώτατο επίπεδο της σε σχέση με την πολιτική κρίση στην Ευρώπη και το στενό της περιβάλλον, αυτή η αστήριχτη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου θα προκαλέσει ζημιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top