ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αστυνομία για εκκλησιασμό το Πάσχα: Οι οποιεσδήποτε παραβάσεις θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση

Αστυνομία για εκκλησιασμό το Πάσχα: Οι οποιεσδήποτε παραβάσεις θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση

Έκκληση προς τους πολίτες σε σχέση με τον εκλησιασμό τις μέρες του πάσχα κάνει η Αστυνομία σε ανακοίνωση της το Σάββατο 11/04, στην οποία τονίζει πως ότι απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Αυτές τις Άγιες ημέρες είναι πλήρως κατανοητή, η επιθυμία και  η ανάγκη για εκκλησιασμό. Η φετινή χρονιά όμως είναι διαφορετική. Το φετινό Πάσχα καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε την ανάλογη ωριμότητα και να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες για πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα. 

 Λόγω του ότι, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια παρερμηνεία των διαταγμάτων σε σχέση με τον εκκλησιασμό των πιστών, καθίσταται σαφές, ότι απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής. 
Εξαίρεση, σύμφωνα με τα διατάγματα, αποτελεί ΜΟΝΟ η μετάβαση σε τελετές, κηδείες, γάμους, βαφτίσεις, από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.  

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και καθίσταται σαφές, ότι οι οποιεσδήποτε παραβάσεις θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση. Κάνουμε έκκληση προς όλους, πιστούς και ιερείς για συνεργασία και πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα. Η Αστυνομία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει τις προσπάθειες και τους εντατικούς ελέγχους με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top