ΚΥΠΡΟΣ

‘Τέχνη σε δύσκολους καιρούς από Παφίτισσα γλύπτρια’

‘Τέχνη σε δύσκολους καιρούς από Παφίτισσα γλύπτρια’

Η τέχνη δεν έχει όρια... ακόμη και σε δύσκολους καιρούς λειτουργεί . Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, η γνωστή γλύπτρια από την Πάφο, Γιώτα Ιωαννίδου ,αυτή τη φορά δημιούργησε ένα ξεχωριστό έργο στην αυλή της κατοικίας της, λόγω του αυτοπεριορισμού και της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για εικοσιδύο περιστέρια.

Χρησιμοποιώντας πολτοποιημένο χαρτί [Παπιέ Μασέ (Papier-mâché)] έδωσε περισσότερη ζωή στην αυλή της δημιουργώντας αυτά τα εικοσιδύο μοναδικά περιστέρια που αγγίζουν την πραγματικότητα . Στο νέο έργο της έδωσε το τίτλο « Τέχνη σε δύσκολους καιρούς. Πουλιά – Μάρτιος – Απρίλιος 2020 » .

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Ιωαννίδου ανέφερε πως η ανάγκη της έκφρασης είναι αυτονόητη για έναν καλλιτέχνη.Πόσο μάλλον πρόσθεσε, σε κατάσταση εγκλεισμού , όπου είναι κάτι απαραίτητο για τον ίδιο, κι έτσι δεν διαφέρει και πολύ από την καθημερινότητα του.

Το έργο είπε η κ. Ιωαννίδου δημιουργήθηκε με αφορμή το συμβολικό χαρακτήρα του περιστεριού και την αισιοδοξία του αύριο.

Η κ. Ιωαννίδου , συμπλήρωσε, πως όταν ένα έργο λειτουργεί στον χώρο του μέσα στην πόλη, αλλά και σε οποιοδήποτε χώρο δημιουργεί ενέργεια, πολιτισμό,κουλτούρα αλλά και συζητήσεις καθώς ενεργοποιεί τις αισθήσεις .

Στόχος της τέχνης συνέχισε, είναι να ενεργοποιεί τα ερωτήματα και τις απαντήσεις οι οποίες προέρχονται από τον κόσμο,δεν προέρχονται από το έργο.Και έτσι δημιουργείται η κουλτούρα,ο πολιτισμός, η συζήτηση.

Όπως η ίδια εξήγησε, στόχος δεν είναι να περιγράφεις το θέμα,ούτε και να διακοσμήσεις ένα χώρο, ούτε να μιλήσεις για στόχο, αλλά να ξεπεράσεις την πρόθεση σου, το θέμα δηλαδή του έργου.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Γιώτα Ιωαννίδου έχει προσφέρει τρία γλυπτά στην πόλη της Πάφου, την περίοδο της ΠΠΕ το 2017, το γλυπτό με τίτλο “Το κορίτσι με το σπουργίτι” που κοσμεί στην ανακαινισμένη Πλατεία του Διοικητηρίου και άλλα δύο γλυπτά που κοσμούν την παραλιακή Πάφο και που αναπαριστούν έναν μικρό ψαρά, καθώς και ένα έργο για τη σύγχρονη Αφροδίτη,

Σημειώνεται πως η Γιώτα Ιωαννίδου γεννήθηκε στην Πάφο το 1971. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Έχει εκπροσωπήσει στην Κύπρο σε αρκετές Μπιενάλε στο εξωτερικό. Το 2014 απέσπασε το πρώτο βραβείο στη Διεθνή Μπιενάλε Σαντορίνης μαζί με την ομάδα Art de fact. Διακρίθηκε σε διαγωνισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Η.Π.Α., Σαουδική Αραβία κ.α.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top