ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. ΛΟΪΖΟΥ: Πότε και ποιά θα είναι τα πρώτα στάδια χαλάρωσης των μέτρων - ‘Βρισκόμαστε σε ένα κατήφορο και πατάμε φρένο’

Δρ. ΛΟΪΖΟΥ: Πότε και ποιά θα είναι τα πρώτα στάδια χαλάρωσης των μέτρων - ‘Βρισκόμαστε σε ένα κατήφορο και πατάμε φρένο’

Για το πότε θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, για την μεγάλη έρευνα δειγμάτων που διεξάγεται στην Κύπρο, αλλά και για το μέλλον, μίλησε ο Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ Δρ Μάριος Λοΐζου.

Σε πρώτη φάση, ο Δρ. Λοϊζου είπε ότι ακόμη κι αν υπάρχουν πάρα πολύ μικρά νούμερα, θα πρέπει να τηρούμε τους βασικούς κανόνες, όπως τις αποστάσεις και την υγιεινή των χεριών.

Αναφορικά με το πότε θα υπάρξει η χαλαρωση των μέτρων, ειπώθηκε ότι επί τούτου ‘διεξάγεται μία μεγάλη συζήτηση ανά τον κόσμο. Η Κύπρος παρακολουθεί τις άλλες χώρες και τις ακολουθεί, με βάση την εμπειρία τους‘. Εντούτοις, αυτό που προβληματίζει είναι ότι όπου υπήρξε χαλάρωση, παρατηρήθηκε μία μικρή αύξηση κρουσμάτων.

Αυτό που θα γίνει σε κάποια φάση είναι να χαλαρώσουν κάποια μέτρα τα οποία θα επιτρέψουν πιθανόν σε κάποιες εργασίες που τηρούν τις αποστάσεις να ανοίξουν, κατά τον Δρ. Λοϊζου. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Μίλησε ακόμη και για την μεγάλη έρευνα που διεξάγεται, δηλώνοντας ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος. Σε σχέση με τους αποθεραπευθέντες, είπε ότι ανά δύο εβδομάδες γίνεται ενημέρωση και θα υπάρξει ενημέρωση για αυτούς που ήταν στο σπίτι και αποθεραπευτήκαν, όχι μόνο για τους νοσηλευόμενους.

Σε ότι αφορά το επικείμενο μέλλον, ο Δρ. Λοϊζου επισήμανε ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι ‘αυτή η φάση που διανύουμε είναι το πρώτο επιδημιολογικό κύμα. Εάν δεν υπάρξει εμβόλιο ή εάν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό, τότε ίσως ο ιός να επανέλθει‘. ‘Βρισκόμαστε σε ένα κατήφορο και πατάμε φρένο’ πρόσθεσε.

Όμως, αυτό που είναι θετικό είναι ότι παράλληλα με την μελλοντική ύπαρξη του ιού βελτιώνονται και οι θεραπείες. Για την ώρα, ‘μας δόθηκε χρόνος να οργανωθούμε, δεν ήρθε το πολύ μεγάλο κύμα και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη’, έκλεισε ο κ. Λοϊζου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top