ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΛΙΛΛΗΚΑΣ: Διοχέτευση ρευστότητας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις κι εργαζομένους

ΛΙΛΛΗΚΑΣ: Διοχέτευση ρευστότητας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις κι εργαζομένους

Σειρά προτάσεων που στόχο θα έχουν τη διοχέτευση ρευστότητας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εργαζομένους παρουσίασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος κάποιες από τις ιδέες που παρουσιάστηκαν ήδη έγιναν αποδεκτές από το Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών «τόνισε σήμερα τη σημασία για διοχέτευση ρευστότητας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις κι εργαζομένους».

Ωστόσο, υπέδειξε ότι εταιρείες που δεν εκπλήρωσαν μέχρι το 2018 τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ή δεν είναι βιώσιμες, δεν πρέπει να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης για να μην σπαταληθεί άδικα δημόσιο χρήμα. Επίσης ο κ. Λιλλήκας, ανέφερε ότι πρέπει ν’ αποκλείονται από την κρατική στήριξη, εταιρείες που προέβησαν σε πέραν των δύο αναδιαρθρώσεων δανείων και τους τελευταίους μήνες πλήρωναν μόνο επιτόκια, καθώς με τα νέα δάνεια θα είναι υπερχρεωμένες και εν τέλει θα κληθεί να πληρώσει το κράτος.

Σ’ ό,τι αφορά στον τουρισμό, εισηγήθηκε «όπως ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες όταν θα τεθεί υπό έλεγχο ο ιός ενώ παράλληλα να δοθούν ελκυστικά πακέτα για εσωτερικό τουρισμό».

Πρότεινε επίσης μερική μείωση και αναστολή ενοικίων για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένα κριτήρια και ότι τα μέτρα σ’ ό,τι αφορά στα ενοίκια, «πρέπει να είναι στοχευμένα να μην πληγούν μικροϊδιοκτήτες και να στηριχτούν την ίδια ώρα μικρές επιχειρήσεις». Εισηγήθηκε επίσης τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανταποκρίνεται θετικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top