ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Πέμπτη 16/04

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Πέμπτη 16/04

Το πλαίσιο στρατηγικής για επανεκκίνηση της οικονομίας και σταδιακή άρση των περιορισμών από τις αρχές Μαΐου το οποίο ενέκρινε την Τετάρτη 15/04, το Υπουργικό, το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στα γηροκομεία με τον κορωνοϊό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία είναι τα κύρια  θέματα με τα οποία ασχολείται ο κυπριακός Τύπος, την Πεμπτη 16/04. 

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξαναβάζει μπροστά η μηχανή» γράφει για σχέδιο σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας από τις αρχές Μαΐου και ότι σε πρώτο στάδιο θα γίνει ελεγχόμενη άρση περιορισμών και παράλληλο άνοιγμα επιχειρήσεων σε καίριους τομείς, στη βάση πάντα των επιδημιολογικών δεδομένων. Αλλού γράφει για παρέμβαση Προέδρου σε σχέση με το 5G και κάνει λόγο για αστυνομική έρευνα για υποκινούντες. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι στα ίδια επίπεδα με πέρσι είναι οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι και ότι παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στις φλαούνες.

 
«Σε ισχύ περιορισμοί ως το τέλος του 2021» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίδας Ο «Πολίτης» που γράφει επίσης ότι το Υπουργικό ενέκρινε πλαίσιο στρατηγικής για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας το οποίο προβλέπει τρία στάδια και ξεκινά αρχές Μαΐου, υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και επεκτείνεται μέχρι το τέλος του 2021 με την υλοποίηση κλαδικών μέτρων ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και διατήρησης θέσεων εργασίας. Αλλού, γράφει ότι δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες χωρίς μάσκες, γάντια και αποστάσεις μεταβαίνουν στο γραφείο ευημερίας στη Λάρνακα. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι ανθρώπινες ζωές χάνονται αδίκως κυρίως γιατί ασθενείς δεν έσπευσαν εγκαίρως σε κάποιο νοσηλευτήριο φοβούμενοι να μην «κολλήσουν» τον ιό.
 
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γηροκομεία στο έλεος του Θεού» γράφει ότι ωρολογιακή βόμβα αποτελεί ο κορωνοϊός για τα γηροκομεία και ενώ από το εξωτερικό καταγράφονται χιλιάδες  θάνατοι, στην Κύπρο δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, αλλά και για όλους τους τρόφιμους, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν τα πρώτα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στην Αραδίππου. Αλλού, ο «Φ» κάνει λόγο για ξεκάθαρες συστάσεις από τον καθηγητή Γεώργιο Πάνο ο οποίος καλεί τους πολίτες «να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί όταν επισκέπτονται χώρους στους οποίους υπάρχει πολύς κόσμος, όπως υπεραγορές ή αρτοποιεία». Σε άλλο θέμα γράφει ότι πάγωσαν το Twitter του Πρέσβη της Κίνας στη Λευκωσία χωρίς προηγούμενη εξήγηση ή ειδοποίηση.
 
«Χάνονται ζωές και ζητά τα ρέστα ο ΟΚΥπΥ» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η «Χαραυγή» και γράφει ότι χωρίς να αμφισβητεί τα γεγονότα ότι έχουν κλείσει κλινικές και τμήματα και ότι υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ο ΟΚΥπΥ «επιτίθεται στην εφ. «Χαραυγή», η οποία έφερε χθες στην επιφάνεια την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας». Αλλού αναφέρεται επίσης στους σχεδιασμούς για σταδιακό άνοιγμα των κλειστών επιχειρήσεων που υπολογίζεται, αν επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα να γίνει αρχές Μαΐου. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις για τα κρούσματα σε υπεραγορά και φούρνο το Υπουργικό υποχρεώθηκε έστω και μετά από ενάμιση μήνα καθυστέρηση να εκδώσει διάταγμα για την υποχρεωτική εξέταση σε όλους τους υπαλλήλους της εφοδιαστικής αλυσίδας των εταιρειών λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συμφωνήθηκε το σχέδιο για επαναλειτουργία επιχειρήσεων» ότι ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε πως το Υπουργικό ενέκρινε την Τετάρτη σχέδιο για την σταδιακή άρση των περιορισμών από τις αρχές Μαΐου νοουμένου ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αλλού, γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης κάλεσε την Αστυνομία να επιδεικνύει καλοσύνη και κατανόηση κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργεί σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση, υπενθυμίζοντας την άνευ προηγουμένου και δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι λόγω της πανδημίας. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι ο επαναπατρισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο θα κοστίζει €320.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top