ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι πιο ντροπιαστικές ατομικές αποδόσεις στο ποδόσφαιρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πιο ντροπιαστικές ατομικές αποδόσεις στο ποδόσφαιρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορισμένες φορές, η απόδοση ενός ποδοσφαιριστή σε έναν αγώνα είναι απερίγραπτη, ντροπιαστική. Θυμηθείτε οκτώ τέτοιες περιπτώσεις…

Υπάρχουν ορισμένες φορές που ένας παίκτης κρίνει έναν αγώνα από μία φάση, από μία γκάφα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεν βοήθησε, δεν έκανε πράγματα που έπαιξαν ρόλο για την ομάδα του. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες εξαιρέσεις, ορισμένων παικτών που η προσφορά τους σε ένα παιχνίδι ήταν σοκαριστική, για αρνητικούς λόγους.

Όταν, δε, αυτό συμβαίνει σε υψηλό επίπεδο, είτε λόγω της ομάδας που αγωνίζεται αυτός ο παίκτης είτε λόγω ιδιαιτερότητας του αγώνα, ακόμα και το παραμικρό λάθος εκτοξεύει τη σημασία, τον αντίκτυπο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μία αποβολή λίγα δευτερόλεπτα ύστερα από την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι κάτι πρωτοφανές και μοναδικό. Όμως όταν αυτό το κάνει ο Στίβεν Τζέραρντ, στο τελευταίο ντέρμπι της καριέρας του κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Ιδού 8 περιπτώσεις (και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές ακόμη) όπου η ατομική απόδοση ενός παίκτη ήταν απελπιστικά κακή και αυτό επηρέασε ανεπανόρθωτα το τελικό αποτέλεσμα.

1995: Σταν βαν ντεν Μπούις (Χέρμιναλ Έκερεν)-Άντερλεχτ

Στα 38, ο Σταν βαν ντε Μπούις είχε πάρει μεταγραφή στη Χέρμιναλ Έκερεν, χωρίς να περιμένει ότι το όνομά του θα γίνει γνωστό διεθνώς για κάποιον λόγο. Δεν έπαιξε ποτέ σε υψηλό επίπεδο, δεν έγινε ποτέ διεθνής, δεν κατέκτησε ποτέ κανέναν τίτλο. Εκτός από έναν: του ποδοσφαιριστή που σημείωσε 3 αυτογκόλ στον ίδιο αγώνα.

Ήταν η αναμέτρηση για το πρωτάθλημα Βελγίου με την Άντερλεχτ στην οποία ο έμπειρος αμυντικός μέσος δεν κατάφερε να ελέγξει τις ενέργειές του, με συνέπεια να στείλει 3 φορές την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακά του.

Το χειρότερο απ’ όλα; Το 3ο γκολ φαίνεται να σημειώνεται τελικά από παίκτη της Άντερλεχτ πάνω στη γραμμή που… προλαβαίνει το αυτογκόλ, όπως ανέλυσε το ‘ActueelTV’, όμως οι ιθύνοντες δεν πείστηκαν και το χρέωσαν στον Βαν ντεν Μπούις.

Πιο άτυχος σε σχέση με τον Πιερ Ισά που σημείωσε 2 αυτογκόλ στην αναμέτρηση της Νότιας Αφρικής κόντρα στη Γαλλία για τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998, όμως το 2ο εξ αυτών, στις καθυστερήσεις, πιστώθηκε τελικά στον Τιερί Ανρί.

1996: Αλί Ντιά (Σαουθάμπτον)-Λιντς

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ο Αλί Ντιά δεν ήταν ποδοσφαιριστής. Τουλάχιστον σε σχέση με τον οποιοδήποτε έχει κλοτσήσει μπάλα σε κάποια αλάνα. Ή ακόμα και να μην έχει κλοτσήσει ποτέ το τόπι.

Ο Σενεγαλέζος απλά είχε πείσει τον τότε τεχνικό της Σαουθάμπτον, Γκρέιαμ Σούνες, πως ήταν ξάδερφος του Ζορζ Γουεά, κατόχου της Χρυσής Μπάλας εκείνη την εποχή, με συνέπεια τον Νοέμβριο του 1996 να υπογράψει δοκιμαστικό συμβόλαιο ενός μήνα.

Λύθηκε σε 14 ημέρες. Γιατί; Επειδή στο ντεμπούτο του κόντρα στη Λιντς για την Premier League, απλά αποκαλύφθηκε. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 33ο λεπτό στη θέση Ματ Λε Τίσιερ λόγω τραυματισμού του θρύλου των ‘Αγίων’, παραλίγο να σκοράρει κιόλας σε μια φάση και αντικαταστάθηκε στο 85′, λίγα λεπτά αφότου η Σαουθάμπτον δέχθηκε γκολ.

Στο 89′ δέχθηκε και 2ο και γνώρισε την ήττα. Η κάκιστη απόδοσή του σε εκείνο το παιχνίδι κίνησε υποψίες και γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι κανείς Γουεά δεν τον σύστησε τηλεφωνικά στον Σούνες και ο Ντιά ήταν απλά παίκτης επιπέδου ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

1999: Μαρτίν Παλέρμο (Αργεντινή)-Κολομβία

Η ιστορία είναι πλέον τόσο γνωστή που έχει περάσει στη σφαίρα του θρύλου. Ο Μαρτίν Παλέρμο είχε σημειώσει δύο γκολ στη νίκη της Αργεντινής επί του Εκουαδόρ στην πρεμιέρα των ομίλων του Copa America και ήταν φυσικό να αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε η ‘αλμπισελέστε’ στο 5′.

Η μπάλα τράνταξε στο οριζόντιο δοκάρι και 5 λεπτά αργότερα η Κολομβία απάντησε με δικό της πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ. Στη συνέχεια, βέβαια, ήταν η σειρά της να αστοχήσει με τον Χάμιλτον Ρίκαρντ.

Ο Παλέρμο είχε νέα ευκαιρία να σκοράρει από τη βούλα στο 76′, σε νέο χέρι των Κολομβιανών (που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Χαβιέρ Σανέτι στο 69′). Αυτήν τη φορά έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά.

Η Κολομβία σημείωσε 2 γκολ στη συνέχεια και στις καθυστερήσεις η Αργεντινή κέρδισε νέο πέναλτι. Ο επιθετικός της Μπόκα προσπάθησε να σπάσει την ‘κατάρα’, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση. Νικήθηκε από τον Μιγκέλ Καλέρο και έγραψε ιστορία.

1999: Τζέιμι Κάραχερ (Λίβερπουλ)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δύο αυτογκόλ σε ένα παιχνίδι έχουν σημειώσει πολλοί παίκτες. Δύο αυτογκόλ σε ένα τέτοιο ντέρμπι; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προερχόταν από το τρεμπλ του 1998-1999 και τον Σεπτέμβριο της επόμενης σεζόν επισκέφτηκε το ‘Άνφιλντ’ με τον ‘αέρα’ της κορυφαίας ομάδας του κόσμου.

Η Λίβερπουλ επιχείρησε να τη σταματήσει, αλλά βρήκε απέναντί της έναν… Δούρειο Ίππο. Ο 21χρονος Τζέιμι Κάραχερ σημείωσε δύο αυτογκόλ στο 1ο ημίχρονο της αναμέτρησης, με συνέπεια να εκμηδενίσει τις ελπίδες της ομάδας του για κάτι θετικό.

Μόλις στο 3ο λεπτό με κεφαλιά και στο 44′ μέσα σε αναμπουμπούλα, ο Άγγλος στόπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λίβερπουλ, η οποία εν τέλει ηττήθηκε με 2-3. Ως αποτέλεσμα, ο Ζεράρ Ουγέ δεν τον χρησιμοποίησε ξανά ως κεντρικό αμυντικό και τον έβαζε είτε αμυντικό χαφ είτε δεξί μπακ.

2005: Τζόναθαν Γούντγκεϊτ (Ρεάλ)-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Αρκετοί παίκτες είχαν παρόμοια ή και χειρότερη απόδοση με αυτήν του Τζόναθαν Γούντγκεϊτ κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ωστόσο κανείς σε τέτοιες συνθήκες, με συνέπεια αυτό που συνέβη με τον Άγγλο στόπερ να ξεχωρίζει και να αξίζει μια θέση σε αυτήν τη λίστα.

Διότι αυτογκόλ και αποβολή στο ίδιο παιχνίδι έχουν αρκετοί παίκτες στο ενεργητικό τους. Αυτογκόλ και αποβολή στο ίδιο παιχνίδι της Primera Division με τη Ρεάλ Μαδρίτης;

Στο ντεμπούτο; Ύστερα από περίπου 1,5 χρόνο από τη μεταγραφή (ήταν νοκ άουτ λόγω τραυματισμών, γιγαντώνοντας την προσμονή);

2013: Όλιβερ Μπάουμαν (Φράιμπουργκ)-Αμβούργο

Αν πρέπει να ερευνηθεί η χειρότερη εμφάνιση τερματοφύλακα σε αγώνα 1ης κατηγορίας σε κορυφαίο πρωτάθλημα, αυτό που συνέβη στη Bundesliga τον Οκτώβριο του 2013 δεν έχει προηγούμενο.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Όλιβερ Μπάουμαν της Φράιμπουργκ, ο οποίος φέρει ακέραια ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε στην ήττα 0-3 από το Αμβούργο.

Τρία γκολ για τους φιλοξενούμενους από 3 γκάφες (οι δύο σχεδόν όμοιες) του Γερμανού τερματοφύλακα είναι υπερβολή, με αποτέλεσμα να γίνει αφιέρωμα γι’ αυτήν την απόδοση ακόμα κι από το επίσημο κανάλι της λίγκας στο YouTube.

2015: Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η τελευταία σεζόν του Στίβεν Τζέραρντ στο ‘Άνφιλντ’ δεν ήταν όπως θα την περίμενε κανείς. Αν και τερμάτισε 1ος σκόρερ της ομάδας τόσο στο πρωτάθλημα (9 γκολ), όσο και σε όλες τις διοργανώσεις (13 γκολ), η Λίβερπουλ απλά κατέλαβε την 6η θέση της Premier League και δεν διακρίθηκε σε καμία νοκ άουτ διοργάνωση.

Το ‘αντίο’, δε, του αρχηγού ήταν σοκαριστικό, αφού την τελευταία αγωνιστική, στο ‘Μπριτάνια’, η Στόουκ Σίτι ισοπέδωσε την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς με 6-1. Ο Τζέραρντ έβαλε το μοναδικό γκολ της ομάδας του και ίσως γι’ αυτό να μην ήταν η χειρότερη απόδοσή του σε έναν αγώναν.

Ίσως αυτή η αρνητική διάκριση να πηγαίνει στο τελευταίο ντέρμπι του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στο ‘Άνφιλντ’, όταν πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Άνταμ Λαλάνα και αποβλήθηκε 38 δευτερόλεπτα αργότερα για πάτημα στον Άντερ Ερέρα.

2018: Λόρις Κάριους (Λίβερπουλ)-Ρεάλ

Η λίστα περιλαμβάνει ακόμα μία τρομακτικά κακή απόδοση παίκτη της Λίβερπουλ, εξαιτίας της σημασίας του αγώνα στον οποίο αυτή καταγράφηκε. Ο Λόρις Κάριους δεν θα μπορούσε να επιλέξει χειρότερο παιχνίδι για να εμφανίσει όλες τις αδυναμίες του ως τερματοφύλακας από τον τελικό του Champions League 2017-2018.

Στο τέλος του 1ου ημιχρόνου είχε δείξει ότι δεν θα ήταν η βραδιά του, όταν έκανε απόκρουση πάνω στον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος στο ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά από θέση οφσάιντ. Το ζευγάρι πρωταγωνίστησε ξανά στο 52′, αφού σε μια ανύποπτη φάση όταν ο Γερμανός προσπάθησε να δώσει πάσα με το χέρι σε συμπαίκτη.

Ο Γάλλος βρισκόταν ακριβώς δίπλα και απλά τέντωσε το πόδι, με συνέπεια να βρεθεί στην εστία από τον εξοστρακισμό. Ο Σαντιό Μανέ εξιλέωσε προσωρινά τον Κάριους, ωστόσο ο Γκάρεθ Μπέιλ με εκπληκτικό ‘ψαλίδι’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Ρεάλ.

Κι ενώ ο τελικός βρισκόταν στην κόψη του ‘ξυραφιού’, ο Κάριους έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σουτ του Μπέιλ εκτός περιοχής, με συνέπεια το 3-1 να γίνει ‘ταφόπλακα’ της Λίβερπουλ για εκείνον τον τελικό και για την καριέρα του ίδιου, που δέχθηκε μέχρι και απειλές θανάτου στη συνέχεια.

Πηγή: www.contra.gr

The post Οι πιο ντροπιαστικές ατομικές αποδόσεις στο ποδόσφαιρο (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top