ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Λίστα με τα εκατομμύρια που ‘παίχθηκαν’ - Το υπουργείο έλαβε πράσινο φως από Νομική Υπηρεσία

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Λίστα με τα εκατομμύρια που ‘παίχθηκαν’ - Το υπουργείο έλαβε πράσινο φως από Νομική Υπηρεσία

Του Φάνη Μακρίδη

Αρμόδιο άτομο από το Υπουργείο μας ανέφερε ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά και το δικαίωμα των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαδικασία προσφορών, να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα.

«Αυτό που μπορώ να σας αναφέρω είναι ότι ο Υπουργείο επέλεξε την πιο οικονομικά συμφέρουσα προσφορά για την επαρχία Λάρνακας που μάλιστα ήταν κατά 7 εκατομμύρια πιο χαμηλή από αυτή της ‘Ζήνων’, ενώ η απόφαση για την κατακύρωση λήφθηκε και κατόπιν γνωμάτευσης από τη Νομική Υπηρεσία» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο που μας έγινε.

Η καλύτερη δυνατή επιλογή
Εξάλλου, πηγή του ThemaOnline που είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομέρειες για το διαγωνισμό, μας παράπεμψε στις προσφορές που έγιναν, ενώ σχολίασε πως έγινε η καλύτερη δυνατή επιλογή για τον φορολογούμενο. «Τα χρήματα που θα δοθούν αφορούν συμβόλαιο για δέκα έτη, ενώ με βάση τους όρους το κράτος δεν θα δώσει άλλο επιπλέον ποσό για οποιονδήποτε λόγο» πρόσθεσε.

Οι προσφορές για τις συγκοινωνίες Λάρνακας:
• Προσφορά «Ζήνων» - 86 εκ. (για 10 έτη)
• Προσφορά κοινοπραξίας «Kapnos – Malta Lines» - 79 εκ. (επιτυχούσα)
• Προσφορά ΟΣΕΛ – 83.3 εκ.

Να θυμίσουμε ότι η «Ζήνων» με επιστολή της προς τον υπουργό Γιάννη Καρούσο (09/04) αφήνει σκιές για τη διαδικασία των προσφορών. Υποστηρίζει πως η «Ζήνων» τέθηκε εκτός διαγωνισμού γιατί δεν πληρούσε τον όρο της τηλεματικής, κάτι για το οποίο ήταν συνυπεύθυνο το αρμόδιο Υπουργείο.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η κοινοπραξία «Kapnos – Malta Lines» κέρδισε την προσφορά για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Λάρνακας παρ΄ όλο που δεν υπέβαλε έκθεση βιωσιμότητας. Σύμφωνα πάντα με τη «Ζήνων» η «Kapnos – Malta Lines» λόγω αυτής της παράλειψης στην προσφορά για τις συγκοινωνίες Αμμοχώστου, εν τέλει έχασε το διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη επαρχία κατόπιν απόφασης δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο «Φιλελεύθερο» το Μεγάλο Σάββατο ο πρόεδρος της Malta Public Transport, Φελίπε Κοσμέν, εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα εξοικονομηθούν χρήματα για την Κυπριακή Δημοκρατία λόγω των συμβάσεων με την «Kapnos – Malta Lines». Έδωσε ως παράδειγμα τις δημόσιες συγκοινωνίες Αμμοχώστου, λέγοντας ότι αν η κοινοπραξία αναλάβει κι αυτή τη σύμβαση, τότε το κράτος θα εξοικονομήσει 22 εκατομμύρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top