ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάνει λόγο για πολιτικοποίηση του θανάτου του Αλ. Μαρκίδη από την κα Βασιλείου - «Αίσχος και όνειδος» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κάνει λόγο για πολιτικοποίηση του θανάτου του Αλ. Μαρκίδη από την κα Βασιλείου - «Αίσχος και όνειδος» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την εκτίμηση που έτρεφε προς το πρόσωπο του πρώην Γενικού Εισαγγελέα, νομικού και πολιτικού Αλέκου Μαρκίδη, εξέφρασε με ανάρτηση σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Κληρίδης.

Τον χαρακτήρισε «σπάνια προσωπικότητα» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «συνδύαζε την επιστημονική κατάρτιση , με την οξυδέρκεια και την ευστροφία».

Μόνο που δεν έμεινε μέχρι εκεί. Εξαπέλυσε πυρά κατά της πρώην Ευρωπαϊκής Επιτρόπου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, Πολυγλωσσίας και Νεότητας, Αντρούλλας Βασιλείου.

Με αφορμή μήνυμα της τελευταίας σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης περί διενέργειας εράνου με στόχο την οικονομική ενίσχυση της UNITE CYPRUS NOW, ο κ. Κληρίδης εκφράζει την έντονη απαρέσκειά του, κάνει λόγο για πολιτικοποίηση του θανάτου του Αλέκου Μαρκίδη.

Σημειώνει μάλιστα ότι η τοποθέτηση της συζύγου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, «συνιστά ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ».

Παρουσιάζουμε αυτούσια τα σημειώματα του κ. Νίκου Κληρίδη: «Ο Αλέκος Μαρκιδης άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στον Νομικό κόσμο της Κύπρου . Ήταν μια σπάνια προσωπικότητα που συνδύαζε την επιστημονική κατάρτιση , με την οξυδέρκεια και την ευστροφία .
Ο Αλέκος Μαρκιδης δήλωνε πάντα παρών σε ολα τα πολιτικά και Νομικά δρώμενα , του τόπου ,και προσφερε απλόχερα την πολύτιμη γνώμη του σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετώπιζε η Κυπριακή κοινωνία .
Τα λόγια της αγαπημένης του συζύγου και συντρόφου της ζωής του Ερμιονης Μαρκιδου ας μας καθοδηγήσουν :
«Ας τιμήσουμε τον Αλέκο (Μαρκίδη) με σκέψεις και εκδηλώσεις που κινούνται στα περιοριστικά μέτρα και αποφάσεις των νόμων, το πνεύμα και το γράμμα των οποίων απετέλεσε σκοπό της ζωής και διαρκούς προσφοράς του στον τόπο»
Η Προσπάθεια πολιτικοποίησης του θανάτου του Αλεκου Μαρκίδη απο την κα Αντρουλλα Βασίλειου για οικονομική ενίσχυση της δήθεν «επανενωσης της Κύπρου» ,συνιστά ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ . Ας σεβαστούμε ολοι την μνήμη του αρκούμενοι στα όσα σοφά μας είπε η αγαπημένη του σύζυγος».

Η Θέα Νικολάου
Αντιδράσεις για το μήνυμα της κας Βασιλείου υπήρξαν και από την Θέα Νικολάου, ενεργό πολίτη, η οποία μεταξύ άλλων σχολίασε: «Κ. Βασιλείου, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ευγενική μπορώ, γιατί διαβάζοντας την πιο κάτω ανάρτηση σας, οφείλω να ομολογήσω έμεινα με το στόμα ανοικτό... και με την απορία αν έχετε αντίληψη του τι γίνεται γύρω μας; ... δεν μας αφήνεται να αγιάσουμε!».

Αυτούσια η τοποθέτηση της κας Νικολάου: "Κ. Βασιλείου, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ευγενική μπορώ, γιατί διαβάζοντας την πιο κάτω ανάρτηση σας, οφείλω να ομολογήσω έμεινα με το στόμα ανοικτό... και με την απορία αν έχετε αντίληψη του τι γίνεται γύρω μας;

Οι πολίτες αυτού του κράτους που λέγεται Κυπριακή Δημοκρατία βιώνουν πρωτόγνωρες δοκιμασίες, με ένα αβέβαιο μέλλον να ξετυλιγεται μπροστά τους. Πολλά νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς εισοδήματα και στηρίζονται στην στήριξη των κοινοτικών παντοπωλείων και των εθελοντικών ομάδων, για να έχουν ένα πιάτο φαγητό για αυτούς και τα παιδιά τους. Η οικονομία και πάλι στον αναπνευστήρα και οι εκποιήσεις καλά κρατούν.

Κι εσύ ζητάτε να ανοίξει λογαριασμός εις μνήμη του κ. Μαρκίδη για να δοθούν στην United Cyprus Now!!!!

Ανοίξτε ένα λογαριασμό, καντε κατάθεση πρωτα πρωτα τη σύνταξη σας και δώστε τα στον κοσμο που δεινοπαθεί.

Δώστε τα για τα μωρά μας που τη Δευτέρα ξεκινούν on line εκπαιδευση και δεν έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή συνδρομή διαδικτύου στο σπίτι τους, ΔΕΝ είναι παιδιά κατώτατου Θεού ξέρετε, είναι παιδιά μας!

Άντε γιατί ... δεν μας αφήνετε να αγιάσουμε!".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top