ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα για τους Τουρκοκύπριους που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές ζητεί το τ/κ Σοσιαλιστικό Κόμμα

Μέτρα για τους Τουρκοκύπριους που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές ζητεί το τ/κ Σοσιαλιστικό Κόμμα

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» σε σημερινό της δημοσίευμα γράφει ότι, το τ/κ Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου (KSP) αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, ότι οι Τουρκοκύπριοι που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές δεν μπόρεσαν να λάβουν καμία βοήθεια και "καταδικάστηκαν στην πείνα μαζί με τις οικογένειές τους".

Στη δήλωση, προστίθεται ακόμα το κόμμα υποστηρίζει ότι για χάρη πολιτικών συμφερόντων οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συνεργαστούν στο ανθρωπιστικό θέμα του κορωνοϊού.
 
Αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η καραντίνα στα σημεία διέλευσης, οι Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές δεν θα μπορούν να πάνε στην εργασία τους και θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι.
 
Στη δήλωση σημειώνεται ότι εκθέσεις της ΕΕ αναφέρουν ότι τα σημεία διέλευσης δεν διαδραμάτισαν ρόλο στην διάδοση του ιού και απευθύνεται έκκληση για άνοιγμά τους. Σημειώνεται επίσης ότι πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα οι απώλειες όλων των εργαζομένων που εμποδίζονται να μεταβούν στην εργασία τους.
 
Εξάλλου χθεσινό δημοσίευμα της «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι σε δήλωση του ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Έρχουρμαν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι «Και οι εργάτες μας που δουλεύουν στον νότο είναι ανάμεσα στα θύματα αυτής της επιδημίας. Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να φτάσουν σε αυτούς οι πληρωμές που δικαιούνται. Φυσικά είναι άγνωστο αυτή την στιγμή πότε θα μπορέσουν να αρχίσουν οι διελεύσεις. Ακόμα και αν αρχίσουν οι οικονομικές δραστηριότητες στον νότο, είναι πολύ πιθανόν να μην μπορέσουν αυτοί να συμμετάσχουν εγκαίρως σε αυτές τις δραστηριότητες. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές στον νότο, να αναλάβουν πρωτοβουλία για να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα των εργατών μας και να δοθεί στήριξη σε όσους την χρειάζονται μέχρι την επίλυση του προβλήματος».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top