ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΝΟΥΡΗΣ: ' Έχουμε μεγάλους ναούς - Τα 10 άτομα δεν είναι πρόβλημα αν είναι σκορπισμένα' - Σε άλλη περίπτωση θα αλλάξουμε τα μέτρα

ΝΟΥΡΗΣ: ' Έχουμε μεγάλους ναούς - Τα 10 άτομα δεν είναι πρόβλημα αν είναι σκορπισμένα' - Σε άλλη περίπτωση θα αλλάξουμε τα μέτρα

Συγκεκριμένα για τις εκκλησίες και τους πιστούς οι οποίοι θα προσέρχονται εντός των ναών, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών.

Επιμέλεια: Έλενα Τσιακούπη

Σε κάποιους έκανε αίσθηση ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να δικαιούνται 10 άτομα να βρίσκονται εντός των εκκλησιών, καθώς το βλέπουν επίφοβο για την δημόσια υγεία.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων χαλάρωσης απο τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ.Νουρής απάντησε όσον αφορά το θέμα με τις εκκλησίες και πως αυτές θα επιτηρούνται.

Yπενθυμίζουμε το σημείο για την χαλάρωση μέτρων στις εκκλησίες όπου επιτρέπεται από τις 4 Μαΐου η προσευχή σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους λατρείας, νοουμένου ότι δεν θα συνυπάρχουν ταυτόχρονα πέραν των 10 ατόμων ενώ συνεχίζει να ισχύει το διάταγμα για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

Το ποιος θα επιτήρησει αν υπάρχουν 10 άτομα σε μια εκκλησία, όπως ανέφερε ο Υπ.Εσωτερικών, είναι και πάλι θέμα υπευθυνότητας του κάθε πολίτη και κάθε πιστού που προσέρχεται σε ένα ναό. 

Επίσης σχολίασε ότι "Αν κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι θα έχουμε σε όλους τους χώρους σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και εντός και εκτός υποστατικών, ένα αστυνομικό αυτό είναι ουτοπία, δεν μπορεί να γίνει"

Συγκεκριμένα για την επιτήρηση στις εκκλησίες ανέφερε "Οσον αφορά τις εκκλησίες θα πρέπει να επικαλεστούμε την υπευθυνότητα των ανθρώπων που είναι στις εκκλησίες , είτε ιερείς είτε βοηθοί στην εκκλησία. Εκείνοι θα πρέπει να κατευθύνουν τους πιστούς".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αριθμό που θα δικαιούνται να βρίσκονται εντός: "Οι ναοί μας είναι μεγάλοι όσον αφορά την χωρητικότητα , αρα 10 άτομα σε ένα ναό, μπορεί να χαθούν και να μην τους βρείς. Δεν θεωρούμε οτι 10 άτομα είναι πρόβλημα. 10 άτομα θα είναι πρόβλημα εαν αποφασίσουν να συναθροιστούν ο ένας πίσω απο τον άλλο. Επομένως, αν λειτουργήσει η υπευθυνότητα στον καθένα απο εμάς , τότε όλα θα πάνε καλά"

Δεν δίστασε να τονίσει πως όλα μπορούν να ανατραπούν σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων σχολιάζοντας πως "Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει εκτροπή απο τα συγκεκριμένα και αυτό θα φανεί απο τα αποτελέσματα των κρουσμάτων κάθε απόγευμα στις 18:00, τότε θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να διαφοροποιήσουμε αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα, κάτι το οποίο απευχόμαστε"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top