LIKE ONLINE

ToThemaOnline - Vouli.TV: Αδιανόητο να μπαίνει στη ζυγαριά ένας συνάδελφος αρθρογράφος κι ένα πολιτικό πρόσωπο που χαρακτηρίζει και μειώνει… VIDEO

ToThemaOnline - Vouli.TV: Αδιανόητο να μπαίνει στη ζυγαριά ένας συνάδελφος αρθρογράφος κι ένα πολιτικό πρόσωπο που χαρακτηρίζει και μειώνει…  VIDEO

Το θεωρώ αδιανόητο να βάζουμε στη ζυγαριά έναν συνάδελφο αρθρογράφο και ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο χαρακτηρίζει και προσπαθεί να μειώσει την προσωπικότητα ενός δημοσιογράφου.

Τα δεδομένα στην προκειμένη, δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο διευθυντής σύνταξης του «Φιλελευθέρου», Άριστος Μιχαηλίδης, έχει κάθε δικαίωμα να αρθρογραφεί. Και το έπραξε (02/04) καταθέτοντας τις απόψεις του χωρίς χαρακτηρισμούς. Στη βάση επιχειρημάτων. Αντίθετα, ο κ. Νιαζί Κιζίλγιουρεκ δεν απαντά στα ζητήματα που εγείρει ο αρθρογράφος. Χρησιμοποιεί σε βάρος του δημοσιογράφου χαρακτηρισμούς όπως «μνησικακία, εθνικισμός και ρατσισμός» (βλ. ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook). Ακολουθεί από πλευράς του μια ανάλυση περί ενσυναίσθησης με σαφή υπονοούμενα για τον ψυχισμό του συναδέλφου (βλ. απαντητικό άρθρο του ευρωβουλευτή).

Καθήκον μας είναι να στηρίξουμε τον συνάδελφό μας με όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε υποχρέωση ως συνδικαλιστικό σώμα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο δημοσιογράφος στην προκειμένη δεν επιστράτευσε χαρακτηρισμούς, ούτε προέβη σε κτυπήματα κάτω από τη μέση. Σε αντίθεση με τον κ. Κιζίλγιουρεκ, η προσπάθεια του οποίου -κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι εμφανής.

Μέρος των πιο πάνω θέσεων εξέφρασε ο γράφων την Τρίτη (28/04) στη συνεδρία του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, στο οποίο συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος. Πανομοιότυπο το περιεχόμενο δυο σημειωμάτων μου προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚ στις 23 και 27 Απριλίου.

Θεωρώ πως το Δ.Σ. έπρεπε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα με ανακοίνωση για το θέμα, κι έστω και αν αυτό δεν θα γίνει, εντούτοις οφείλω να σεβαστώ την απόφαση της πλειοψηφίας, που -πρέπει να αναγνωρίσω ότι- διαμορφώθηκε μετά από έντονο προβληματισμό κι ανταλλαγή απόψεων.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο υποφαινόμενος θα καταπνίξει τις δικές του θέσεις που στην προκειμένη περίπτωση είναι έντονες. Θεωρώ ότι σε τέτοια ζητήματα θα πρέπει να είμαστε «αμείλικτοι» και να δίνουμε μέχρι τέλους τη μάχη για προάσπιση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να ασκούν το λειτούργημά τους, χωρίς να αντιμετωπίζονται με τέτοιου είδους επιθέσεις. Αυτή είναι θέση αρχής μου και θα πράττω ό,τι μπορώ για να την προβάλλω. Σ΄ αυτό το πλαίσιο και το παρόν σχόλιό μου.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top