ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΕΜ σε Υπ. Παιδείας: Δεν μας καλέσατε να πούμε την άποψη μας - Πότε επιτέλους θα ανακοινωθεί η ύλη;

ΠΣΕΜ σε Υπ. Παιδείας: Δεν μας καλέσατε να πούμε την άποψη μας - Πότε επιτέλους θα ανακοινωθεί η ύλη;

Παρά τις εκκλήσεις, τις ανησυχίες και την πίεση που ασκούν μαθητές, καθηγητές και γονείς το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση συνεχίζουν να μην έχουν κανένα πλάνο για την δημόσια εκπαίδευση, αναφέρει η ΠΣΕΜ, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας να καλέσει άμεσα όλους τους φορείς σε διαβούλευση ώστε να ανακοινωθούν άμεσα αποφάσεις για όλα τα ερωτήματα που μένουν μέχρι σήμερα αναπάντητα.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΠΣΕΜ εκφράζει λύπη για το ότι δεν καλέστηκε να πει τις απόψεις της πάρα μόνο εκ των υστέρων, αναφέροντας ότι κλήθηκε σε σύσκεψη για την εκπαίδευση στο Προεδρικό μέγαρο αφού είχαν ήδη ανακοινωθεί οι αποφάσεις της Κυβέρνησης.
 
Η ΠΣΕΜ διερωτάται πότε επιτέλους θα ανακοινωθεί η ύλη για τους χιλιάδες τελειόφοιτους μαθητές που περιμένουν με αγωνία και πότε θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των Παγκύπριων εξετάσεων, αναφέροντας παράλληλα ότι η ύλη των εξετάσεων πρέπει να είναι ύλη που έχει καλυφθεί από όλους τους μαθητές μέχρι τις 13 Μαρτίου.
 
Επίσης, διερωτάται μεταξύ άλλων κατά πόσον θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Μαΐου και πότε θα έχουν γίνει μέχρι τότε οι απαραίτητες απολυμάνσεις, πότε και πως θα προμηθευτούν όλοι οι μαθητές και καθηγητές με μάσκες, γάντια και θα υπάρχει επαρκής αριθμός αντισηπτικών και πως θα πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο δεδομένου ότι πάνω από το 60% πάει στο σχολείο με λεωφορείο.
 
Δεν έχουμε λάβει επίσης καμία απάντηση για τους εκατοντάδες μαθητές που ακόμη δεν έχουν τον απαραίτητο ψηφιακό εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, αναφέρει και προσθέτει ότι δεν υπάρχει ενημέρωση επίσης για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου.
 
Τέλος, στην ανακοίνωση η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας για να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα ανεχτεί «σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας να πειραματίζεται με το μέλλον» των μαθητών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top