ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιμένει και το δηλώνει ««Δεν υπάρχει δικαιολογία για διακοπή» – Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος στο ποδόσφαιρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμένει και το δηλώνει ««Δεν υπάρχει δικαιολογία για διακοπή» – Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος στο ποδόσφαιρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, το μεσημέρι της Πέμπτης (07-05-2020) ήταν καλεσμένος της ενημερωτικής τηλεοπτικής εκπομπής του Alpha, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο εάν μπορούν οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στη δράση.

Το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, ρωτήθηκε και απάντησε για το τι θα συμβεί σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος σε ομάδα.  Αρχικά ανέφερε πως οι παίκτες θα μπορούσαν από την πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων να προπονούνται ανά δυάδες σε ανοικτό χώρο, νοουμένου ότι θα αποφεύγουν τα μαρκαρίσματα και τις στενές επαφές. Στην περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα σε ομάδα, είπε: «Αυτοί που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του να μπουν σε απομόνωση, μαζί με εκείνον. Θα κάνουν το τεστ, αν είναι αρνητικοί μπορούν να συνεχίσουν να γυμνάζονται. Αυτός είναι και ο τρόπος που θα δρούμε από εδώ και στο εξής. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω στο complete lockdown».

Στο ερώτημα γιατί κεκλεισμένων των θυρών αν επιστρέψει το πρωτάθλημα σε σύγκριση με το τι ισχύει σε υπεραγορές κτλ είπε: «Ποιος θα επιτηρήσει τα μέτρα ασφαλείας; Είναι κάτι που μπορούν να εισηγηθούν τα σωματεία και να εξεταστεί».

Μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα; «Εφόσον η επιδημιολογική μας εικόνα είναι τέτοια, η όποια λέει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα, δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι. Εκείνο που δεν θα ήθελα να δω είναι τους παίκτες να φτύνουν στο γήπεδο διότι σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργούνται μικροσταγονίδια. Τα άτομα αυτά, λόγω του ότι θα αθλούνται, θα εκπνέουν κιόλας με πιο έντονο τρόπο, το οποίο ίσως να μεταφέρει και κάποια μικροσταγονίδια. Επομένως στα πολύ – πολύ στενά μαρκαρίσματα θα χρειάζεται κάποια προσοχή. Μπορούν να υπάρξουν οδηγίες για να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην ξεκινήσει ξανά. Εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι κάποια σωματεία δεν θέλουν να αρχίσουν και κάποια να αρχίσουν. Είναι αυτή η διαμάχη. Όχι, δεν κινδυνεύει η υγεία παικτών και προπονητών αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, δεν βλέπω πρόβλημα».

Για το μέλλον; «Χρειάζονται όλοι να εκπαιδευτούν εις τη νέα τάξη πραγμάτων. Δηλαδή αν τα εμπεδώσουμε από τώρα, αν επανέλθει να είμαστε σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα χωρίς να χρειαστεί να κλείσουμε την ζωή μας σε τέσσερις τοίχους».

Όλα όσα είπε για το ποδόσφαιρο, στο βίντεο:

The post Επιμένει και το δηλώνει ««Δεν υπάρχει δικαιολογία για διακοπή» – Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος στο ποδόσφαιρο (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top