ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΧΡΥΣΟΣ: Πώς σχολιάζει αρμόδιος αξιωματούχος τις εντυπωσιακές ανακοινώσεις- «Μακάρι να έχουν βρει αλλά…»

ΚΥΠΡΟΣ-ΧΡΥΣΟΣ: Πώς σχολιάζει αρμόδιος αξιωματούχος τις εντυπωσιακές ανακοινώσεις- «Μακάρι να έχουν βρει αλλά…»

Απαντήσεις από αρμόδια Αρχή ζήτησε η ιστοσελίδα μας αναφορικά με τις ανακοινώσεις της εταιρείας Chesterfield Resources σχετικά με τα κοιτάσματα χρυσού που έχουν εντοπιστεί στο δυτικό Τρόοδος.

Του Στέλιου Στυλιανού

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Κώστα Κωνσταντίνου η συγκεκριμένη εταιρεία αδειοδοτήθηκε μόνο για έρευνες, όπως και αρκετές άλλες στο παρελθόν και κανείς δεν έχει πάρει άδεια για εκμετάλλευση. «Ο μόνος που παράγει χρυσό στην Κύπρο είναι η Hellenic Copper Mines η οποία είναι από επανεπεξεργασία υλικού από εξόρυξη χαλκού, που δίνει ένα κράμα αργύρου και χρυσού».

Ο κύριος Κωνσταντίνου που ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις του, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών της και δεν έχει προχωρήσει σε αίτηση ώστε να περάσει στο επόμενο στάδιο.

«Μακάρι να έχουν βρει αλλά αυτή την ώρα δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε τοποθέτηση γύρω από ανακοινώσεις εταιριών» συμπλήρωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης που όπως αντιλαμβανόμαστε έχει τους λόγους του ώστε να θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Kαλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο ThemaOnline μας ενημέρωσε ότι δεν είναι εύκολη η διαδικασία εξόρυξης χρυσού, καθώς και ούτε τόσο απλή και σύντομη η αδειοδότηση οποιασδήποτε εταιρείας.

«Σίγουρα γίνονται ερευνητικές διαδικασίες, ωστόσο ας μην παρασυρόμαστε και θεωρούμε ότι τα θετικά αποτελέσματα, θα πείσουν για να δοθεί το ‘πράσινο φως’ για εκμετάλλευση» ανέφερε η ίδια πηγή.

Για τους φίλους των.. αριθμών να αναφέρουμε ότι τα δικαιώματα  (ή Loyalties) επί των μεταλλευμάτων εάν και εφόσον εντοπιστούν καθορίζονται μέσω της νομοθεσίας. Πατήστε ΕΔΩ για τον περί Ρύθμισης Μεταλλείων και Λατομείων Νόμο.

Δείτε στο βίντεο τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στις 28 Απριλίου η Chesterfield Resources

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top