ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων: Πολλά τα μέτρα, καμία ενημέρωση - Τα έξοδα αυξάνονται, η δουλειά μας μειώνεται κατακόρυφα

Ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων: Πολλά τα μέτρα, καμία ενημέρωση - Τα έξοδα αυξάνονται, η δουλειά μας μειώνεται κατακόρυφα

Το επερχόμενο άνοιγμα των χώρων εστίασης και αναψυχής πλησιάζει (Πέμπτη 21 Μαίου) με το τοπίο, μόλις λίγες μέρες πριν, να μοιάζει θολό.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Το ThemaOnline επικοινώνησε με ιδιοκτήτη καφετέριας αλλά και εστιατορίου, ακούγοντας τις ανησυχίες και τους φόβους ενόψει ανοίγματος και σας τις μεταφέρει.

Πιο συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης γνωστής καφετέριας μας ανέφερε τα ακόλουθα :

“Εμείς σαν χώρος εστίασης -και ενώ είμαστε νόμιμοι με όλα τα πιστοποιητικά, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΚΟΤ- δεν έχουμε λάβει την παραμικρή ενημέρωση από κάποιον αρμόδιο. Με δική μας πρωτοβουλία και από όσα διαβάζουμε από ενημερωτικές ιστοσελίδες πληροφορηθήκαμε για τις αποστάσεις αλλά και τον αριθμό του κόσμου που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε.

Θα εξοπλιστούμε με μάσκες, γάντια και φυσικά αντισηπτικά για το προσωπικό αλλά ακόμα και αυτό συνεπάγει έξτρα κόστος. Μιλάμε για απολύμανση και καθαρισμό, μιλάμε για σημάνσεις με οδηγίες και πλαφόν επισκεπτών, δεν έχουμε όμως κάποιο υπόμνημα ή κάτι για να ακολουθήσουμε. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να αφήσω μόνο όσες καρέκλες αναλογούν στον κόσμο που δικαιούμαι να εξυπηρετώ.

Ακόμη και έτσι θα κάνω τον καφετζή ή τον αστυνομικό; Υπάρχει γενικότερα μια αβεβαιότητα, αντιλαμβάνομαι το σκοπό και τη χρησιμότητα των μέτρων όμως τα έξοδα πολλαπλασιάζονται και τα έσοδα μειώνονται”

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη γνωστής ταβέρνας ο οποίος μας ανέφερε τα παρακάτω :

“Παραμείναμε κλειστοί για πάνω από 50 ημέρες υπό το φόβο μόλυνσης, είτε κάποιου υπαλλήλου, είτε φυσικά και κάποιου πελάτη. Δεν έχουμε ενημερωθεί από κάποιον συγκεκριμένα για τον τρόπο λειτουργίας. Ξέρω ότι πρέπει να έχουν τα τραπέζια 2 μέτρα απόσταση. Βασικά η χωρητικότητα του κέντρου μου μειώθηκε στο 50% με αυτή τη ρύθμιση.

Έχουμε ήδη αγοράσει μάσκες και γάντια για το προσωπικό και τοποθετήσαμε αντισηπτικά στην είσοδο του κέντρου. Ξέρω επίσης ότι πρέπει να βάλουμε έξω ταμπέλα για το μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορεί να συνυπάρξει στην ταβέρνα. Η δουλειά μας έχει μειωθεί πολύ.

Δεν στηρίζεται από κανένα σχέδιο η επιχείρησή μου, μόνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και το 60% που και αυτό μας “δένει τα χέρια” αφού προϋποθέτει να κρατήσω όλους τους υφιστάμενους μου μέχρι το τέλος του χρόνου. Εμένα η δουλειά μου μειώθηκε στο 70%, πως θα βοηθηθώ εγώ από αυτό;”

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top