ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα διαψεύδει τα περί υπογραφής συμφωνίας με Τουρκία

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα διαψεύδει τα περί υπογραφής συμφωνίας με Τουρκία

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα διαψεύδει τα περί υπογραφής συμφωνίας θαλάσσιας δικαιοδοσίας με την Τουρκία όπως υποστηρίζεται σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο τουίτερ, η ισραηλινή πρεσβεία αναφέρει συγκεκριμένα ότι “απαντώντας σε ένα αριθμό αβάσιμων δημοσιευμάτων σχετικά με την πρόθεση του Ισραήλ να υπογράψει με την Τουρκία συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτές οι αναφορές αποτελούν απλώς ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Η Γενί Σαφάκ έγραψε χθες Τετάρτη (13/05) ότι το Ισραήλ δεν συμμετείχε στην κοινή διακήρυξη της πενταμερούς και ότι άρχισε να αντιλαμβάνεται πως ο μόνος δρόμος για μεταφορά του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη είναι μέσω της Τουρκίας.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στη Γενί Σαφάκ, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου Γκιουργκάν Κουμπάρογλου χαρακτηρίζει παράξενη την κοινή διακήρυξη της πενταμερούς, επισημαίνοντας πς το ότι Ισραήλ και Ιταλία δεν πείστηκαν να υπογράψουν την κοινή διακήρυξη συμμετέχοντας στο "αντι-τουρκικό μέτωπο" αποτελεί δείγμα ότι το θέατρο με τον αγωγό EastMed έλαβε τέλος.

Ο Τούρκος καθηγητής υποστήριξε ότι θα είναι προς όφελος και της Τουρκίας και του Ισραήλ η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top