ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαλυπτικό: Δύο μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες και μία διεθνής προχώρησαν σε υπερβάσεις εκ. ευρώ για το ΣΑΛ

Αποκαλυπτικό: Δύο μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες και μία διεθνής προχώρησαν σε υπερβάσεις εκ. ευρώ για το ΣΑΛ

Πολύ πιο έντονη φαίνεται ότι θα είναι η δυσωδία από το Αποχετευτικό της Λευκωσίας σε σύγκριση με την κακοδιαχείριση που έγινε στο ΣΑΠΑ , καθώς σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες του ToThemaOnline.com, οι υπερβάσεις σε συμβόλαια ήταν μεγαλύτερες σε έκταση, από ανάλογες πράξεις που έγιναν στην Πάφο.

Ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής, επιβεβαίωσε σήμερα ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία φάκελος με τις οι διαπιστώσεις του γραφείου του, μέσα από τις οποίες διαφαίνεται εκ πρώτης να προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Πηγές που μίλησαν στο ToThemaOnline.com, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ανάμεσα στις ατασθαλίες για τον ΣΑΛ, περιλαμβάνεται και η πρακτική της έγκρισης επιπλέον πληρωμών, που ακολουθούσαν της υπογραφής συμβολαίων, προς ικανοποίηση  απαιτήσεων εργολάβων, για τις οποίες φαίνεται να υπάρχουν χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε ανάλογο τρόπο χειρισμού στο ΣΑΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν φαίνεται να έχει εντοπιστεί μεμπτή συμπεριφορά από πλευράς του δημάρχου, η άλλων πολιτικών προσώπων, για την ώρα.

Οι παραβιάσεις, αφορούν τρεις μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες που αναλάμβαναν συστηματικά συμβόλαια για εργασίες στο ΣΑΛ, κατά την τελευταία δεκαετία, (δύο κυπριακών συμφερόντων και μία ξένων),  ενώ κάποια από τα έργα προχωρούσαν με την μέθοδο της απευθείας ανάθεσης και παράκαμψης των διαδικασιών ανοικτών προσφορών.

Όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, «Αν ληφθεί υπόψη ότι το αποχετευτικό της Λευκωσίας, είναι τριπλάσιας έκτασης από αυτό της Πάφου, αντιλαμβάνεστε για τι ποσά μιλάμε».

Με την αποστολή του φακέλου στη Νομική Υπηρεσία, αναμένεται ο Γενικός Εισαγγελέας να προχωρήσει σε διώξεις, πιθανόν σε διάστημα ενός μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top