ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ: Χάνουν μέχρι και 6 εκ. οι ομάδες σε περίπτωση οριστικής διακοπής -Επιστολές σε συλλόγους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ: Χάνουν μέχρι και 6 εκ. οι ομάδες σε περίπτωση οριστικής διακοπής -Επιστολές σε συλλόγους

Η πανδημία έφερε σε ιδιαίτερα δεινή θέση τα σωματεία που καλούνται να αποφασίσουν εντός της ημέρας για την επανέναρξη ή οριστική διακοπή του πρωταθλήματος (βλ. συνεδρία Δ.Σ. Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, 11:00).

Οι όποιες αποφάσεις τους θα ληφθούν με βάση όλα τα δεδομένα. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα πρωτόκολλα και στα μέτρα ασφαλείας, αλλά και το οικονομικό κόστος, το οποίο ασυζητητί θα μπει στη ζυγαριά.

Το… τηλεοπτικό κόστος και η λυπητερή
Αν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αποφασίσουν να μην επαναρχίσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20, αλλά και οι ομάδες να αυξηθούν την επόμενη αγωνιστική χρονιά, τότε το συνολικό τηλεοπτικό κόστος που θα έχουν, υπολογίζεται τουλάχιστον στα 6 εκατομμύρια. Θυμίζουμε πως υπάρχουν συμφωνίες με Cablenet, Primetel, Cyta και ΚΟΠ TV.

Επιστολές από πλατφόρμες
Ήδη, μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε τηλεοπτικές πλατφόρμες έχουν αποστείλει επιστολές σε ομάδες, για να τις ενημερώσουν πως οι συμφωνίες τους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα επηρεαστούν σε περίπτωση που μειωθεί ο αριθμός των αγώνων (βλ. ενδεχόμενο μη συνέχισης της τρέχουσας σεζόν και μείωση των αγώνων της επόμενης περιόδου). Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στις συμφωνίες που είχαν οι ομάδες με τηλεοπτικές πλατφόρμες υπάρχει όρος για επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων, σε περίπτωση μείωσης των αγώνων.

Σεζόν 2019-20
Οι εντός έδρας αγώνες για έκαστη ομάδα α΄ κατηγορίας είναι 32 και μέχρι τώρα έχουν δοθεί 23. Με απλά λόγια, θεωρείται βέβαιο ότι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες θα διεκδικήσουν να γλυτώσουν τα 9/32 των συμβολαίων τους. Μιλάμε για ένα ποσοστό της τάξεως των 28.12%. Αν συνυπολογίσουμε ότι το συνολικό ποσό που λαμβάνουν ετησίως οι ομάδες είναι περί τα 13 εκατομμύρια, τότε το ποσοστό που προαναφέραμε αντιστοιχεί με απώλειες 3,7 εκατομμυρίων.

Αγωνιστική περίοδος 2020-21
Όπως ήδη σημειώσαμε, οι τηλεοπτικές πλατφόρμες βάσει όρων των συμβολαίων που έχουν με τις ομάδες, έχουν δικαίωμα επαναδιαπραγμάτευσης σε περίπτωση επηρεασμού του προϊόντος, που στην προκειμένη είναι οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Αν, λοιπόν, εντός της ημέρας το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τοποθετηθεί υπέρ της αύξησης των ομάδων για την επόμενη σεζόν σε 14 και διεξαγωγή δυο αγωνιστικών χωρίς πλέι-οφς, τότε μειώνονται τα παιχνίδια. Εκεί που η κάθε ομάδα θα έδιδε 16 εντός έδρας παιχνίδια (δυο γύροι + πλέι οφς), θα δώσει 13, δηλαδή 3 λιγότερα. Η μείωση αγώνων αντιστοιχεί με ποσοστό περίπου στο 20%. Θεωρείται, λοιπόν, βέβαιο βάσει και των επιστολών που έχουν σταλεί ήδη σε σωματεία, ότι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες θα διαπραγματευτούν βάσει των όρων στις συμβάσεις μείωση κατά το 1/5 (20%). Δηλαδή, από τα 13 εκατομμύρια θα διαπραγματευτούν με βάσιμο επιχείρημα την μείωση κατά 2,6 εκ.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων στη συνεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, θεωρείται βέβαιο πως θα προσμετρήσουν στην τελική τους απόφαση και το ενδεχόμενο κόστος σε περίπτωση διακοπής του νυν πρωταθλήματος και αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής του μαραθωνίου στη νέα περίοδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top