ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετά τη ΔΙΑΚΟΠΗ στα… δικαστήρια – «Δεν είναι πρώτη η Ομόνοια, ισοβαθμεί με την Ανόρθωση»

Μετά τη ΔΙΑΚΟΠΗ στα… δικαστήρια – «Δεν είναι πρώτη η Ομόνοια, ισοβαθμεί με την Ανόρθωση»

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Active έκανε o γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσης, Γιάννος Κωνσταντίνου, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα της Αμμοχώστου θα κινηθεί νομικά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η Ανόρθωση θα προχωρήσει νομικά για να προφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα της και να προστατευτεί οικονομικά το σωματείο, αλλά και ηθικά. Η επιχειρηματολογία μας βασίζεται σε λογικά ζητήματα. Δεν είναι πρώτη η Ομόνοια, αφού ισοβαθμεί με την Ανόρθωση. Για να ισχύει ο μεταξύ μας αγώνας, πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Δεν ζητήσαμε να πάμε εμείς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είπαμε αν διακοπεί οριστικά, τουλάχιστον να παιχτεί ένας αγώνας μεταξύ μας και ο νικητής να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έγινε αποδεκτό. Στη ζωή έχει σημασία το τι πράττεις και όχι τι λες. Η Ομόνοια ψήφισε υπέρ της διακοπής. Οι μόνες ομάδες που ήταν αρνητικές στη διακοπή, ήταν η Ανόρθωση και η ΑΕΚ.

Υπάρχει έντονη στεναχώρια στους κόλπους της Ανόρθωσης. Υπερβάλαμε εαυτό για να σώσουμε ότι περισωζόταν. Τα πράγματα όμως πήραν την τροπή που πήραν. Είναι μία άσχημη και μαύρη μέρα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι έντονη η πικρία μας, αλλά να ξέρετε ότι στην Ανόρθωση είμαστε ήσυχοι με τη συνείδηση μας και ηθικά είμαστε ικανοποιημένοι, αφού τουλάχιστον εμείς απόψε, θα κοιμηθούμε με ήσυχη τη συνείδηση μας. Η κοινή γνώμη γνωρίζει τι έγινε και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Επιχειρηματολογήσαμε ότι υπήρχε ξεκάθαρη δυνατότητα για να επαναρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα. Δυστυχώς όμως, καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε. Δεν έχει σημασία πόσοι ήταν υπέρ και πόσοι κατά. Το θέμα είναι ποιο ήταν το σωστό και ποιο το λάθος. Μπορούσε να παιχτεί ή όχι; Ηθικά είναι λάθος η απόφαση. Εμείς πιστεύουμε πως μπορούσε να παιχτεί και επιχειρηματολογήσαμε και με αυτό συμφωνούν οι πλείστοι ακόμη και εσείς οι αθλητικοί συντάκτες. Η θέση μου εμένα και της Ανόρθωσης, καταγράφονται στις επιστολές μας στην ΚΟΠ και στην ΟΥΕΦΑ.

Εξαντλήσαμε όλες τις ενέργειες και εγγυώμαι ότι έπεται συνέχεια με νομικά μέτρα. Μέρη της επιστολής θα πάνε και στο νομικό τμήμα της ΟΥΕΦΑ. Υπάρχουν οι διαδικασίες και πιστεύουμε στη δικαιοσύνη. Γι΄ αυτό και κάνουμε τις ενέργειες μας. Δεν προσπαθούμε να προστατεύσουμε μόνο για οικονομικούς λόγους την Ανόρθωση, αλλά και για ηθικούς. Δεν αντιπροσωπεύουμε μόνο τους οπαδούς της Ανόρθωσης με αυτή την κίνηση, αλλά μία μεγάλη μερίδα Κύπριων οπαδών άλλων ομάδων. Δεν είναι ηθικά σωστό αυτό που έγινε και δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσουμε νομικά.

Άλλες ομάδες σε άλλες χώρες θα αρχίσουν να παίζουν ξανά ποδόσφαιρο, με πολύ πιο δυσμενείς συνθήκες σε θέματα κρουσμάτων. Δεν ανησυχούν για την υγεία σε αυτές τις χώρες; Και στην Ελλάδα το ίδιο θα συμβεί, γι΄ αυτό και ζητήσαμε το ελληνικό πρωτόκολλο, για να είμαστε κοντά στα δικά τους δεδομένα. Μας ανησυχούσε και εμάς το θέμα της υγείας, αλλά από τη στιγμή που είχαμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπήρχαν κίνδυνοι, ταχθήκαμε έντονα υπέρ της επανέναρξης.

Άλλο θέμα είναι κι αυτό με την αύξηση των ομάδων. Τοποθετήθηκε όμως ο πρόεδρός μας ενάντια στην αύξηση, άρα είναι αχρείαστο να πω κάτι εγώ».

The post Μετά τη ΔΙΑΚΟΠΗ στα… δικαστήρια – «Δεν είναι πρώτη η Ομόνοια, ισοβαθμεί με την Ανόρθωση» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top