ΔΙΕΘΝΗ

Το μεγάλο βράδυ των Βαυαρών του Πέπε...

Το μεγάλο βράδυ των Βαυαρών του Πέπε...

Όταν η κλήρωση έφερε αντιμέτωπες τη Μπάγερν Μονάχου και την Πόρτο πολλοί… βιάστηκαν να περάσουν στα ημιτελικά τους Βαυαρούς. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο «Ντραγκάο» δεν απέκλεισε την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά την έστειλε με την πλάτη στον τοίχο. Και απέναντι στους «δράκους» δεν θέλει να αποφύγει μόνο νέες… φωτιές, αλλά να πετύχει και μία τεράστια ανατροπή. Διότι το 3-1 του πρώτου αγώνα κάνει το έργο της κάτι περισσότερο από δύσκολο…

 

Η Μπάγερν πλήρωσε στην Πορτογαλία τις απουσίες της, αλλά και τα λάθη των παικτών της. Λάθη παιδικά. Η ήττα και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός προκάλεσαν τριγμούς με τους Βαυαρούς να μένουν δίχως ιατρικό τιμ και τον Πεπ Γκουαρντιόλα να δέχεται πυρά. Παραδοσιακά, όμως, οι Γερμανοί παλεύουν τα ματς ως το τέλος και το ίδιο θα κάνουν (και) απέναντι στην Πόρτο.

Οι «δράκοι» έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση. Έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία και καλούνται να ολοκληρώσουν στο Μόναχο τη μεγάλη έκπληξη. Στις δύο προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν με τους Βαυαρούς στα προημιτελικά της διοργάνωσης αποκλείστηκαν, αλλά έχουν βάλει τις βάσεις προκειμένου η τρίτη να είναι και… φαρμακερή. Στο χέρι τους είναι πλέον να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο. 

Το πρόσωπο: Ο Πεπ Γκουαρντιόλα όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του υπογράμμισε «ότι και τη νέα σεζόν θα είμαι στο Μόναχο», αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς δεν… ρώτησε τη διοίκηση των Βαυαρών. Στο Μόναχο ο Ισπανός προπονητής δεν έχει το… αλάθητο της Βαρκελώνης. Έχει πιεστεί, δέχεται πυρά ακόμα και από το εσωτερικό της Μπάγερν και το μέλλον του στους πρωταθλητές Γερμανίας μόνο σίγουρο δεν είναι. Βέβαια μία (επική) ανατροπή απέναντι στην Πόρτο ίσως αλλάξει τα δεδομένα. 

Ο αριθμός: Η Μπάγερν Μονάχου κυνηγάει τον τέταρτο διαδοχικό «παρών» στα ημιτελικά του Champions League, αλλά αυτήν τη φορά το έργο της είναι πιο δύσκολο από ποτέ. Αν θα τα καταφέρει ή όχι θα το γνωρίζουμε το βράδυ της Τρίτης…

Το απουσιολόγιο: Στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν η Μπάγερν Μονάχου «κατεβαίνει» αποδεκατισμένη. Πολλές και σημαντικές οι απουσίες για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος (όπως και στο πρώτο παιχνίδι) θα στερηθεί των υπερπολύτιμων υπηρεσιών του Ρόμπεν και του Ριμπερί. Επιπλέον εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Μπενάτια, Μαρτίνες και εξαιρετικά αμφίβολος παρουσιάζεται ο Σβαϊνστάιγκερ.  Για την Πόρτο δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Κανονικά υπολογίζεται τόσο ο Μαρκάνο, όσο και ο Μαρτίνες. 

Η προϊστορία: Είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην προημιτελική φάση του Champions League. Τη σεζόν 99/00 η Μπάγερν επικράτησε 2-1 στο Μόναχο και στον επαναληπτικό οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1. Πρόκριση είχε πανηγυρίσει (και) τη σεζόν 1990/91 η Μπάγερν όταν απέκλεισε την Πόρτο με ισοπαλία στο Μόναχο (1-1) και διπλό (0-2) στην Πορτογαλία. Οι «δράκοι», βέβαια, ήταν οι απόλυτοι θριαμβευτές στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1987, όπου είχαν επιβληθεί της Μπάγερν με 2-1. 

Η δήλωση: Ανήκει στον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του. «Είναι ένας τελικός για εμάς», ξεκαθάρισε ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου και πρόσθεσε: «Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω απόλυτα στους παίκτες μου. Είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα για να ανατρέψουν την κατάσταση και αυτό είναι αρκετό για εμένα». 

Οι πιθανές συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Μπερνάτ, Αλόνσο, Ρόντε, Τιάγκο, Γκέτσε, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Πόρτο (Λοπετέγκι): Φρέιτας, Περέιρα, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Ιντι, Χερέρα, Κασεμίρο, Τόρες, Κουαρέσμα, Μπραχίμι, Τζάκσον

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Αναχωρώντας από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έστειλε σαφή μηνύματα και προς τις δύο πλευρές την ε/κ και την τ/κ για να κάνουν βήματα έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top