ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβλήθηκε η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για την FBME

Αναβλήθηκε η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για την FBME

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως λόγω της μη παρουσίας του Γενικού Εισαγγελέα και της Προϊστάμενης της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων (ΜΟΚΑΣ), που είχαν προσκληθεί να παρευρεθούν για συζήτηση των ενεργειών θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την Federal Bank of the Middle East (FBME), οι οποίες ενδεχομένως να πλήξουν το δημόσιο συμφέρον.

Πέραν του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, προσκεκλημένοι στη συνεδρία της Επιτροπής ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή ότι θα καθυστερήσει να παρευρεθεί, αλλά και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία αποχώρησε μετά που ενημερώθηκε για την αναβολή της συνεδρίας.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Δημήτρη Συλλούρη, αποφάσισε να ετοιμάσει γραπτό και εμπιστευτικό ερωτηματολόγιο που θα στείλει στον Γενικό Εισαγγελέα.

“Δεν έγινε δυνατό να προχωρήσει η συζήτηση για την FBME διότι δεν παρευρέθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας και η Προϊστάμενη της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων (ΜΟΚΑΣ) οι οποίοι θα έπρεπε να απαντήσουν τα βασικά ζητήματα και η Επιτροπή ύστερα από διαδικαστική συζήτηση κατέληξε ότι χωρίς την παρουσία αυτών των δύο αξιωματούχων δεν μπορεί να γίνει συζήτηση”, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top